Ankara

Erdogan compleix l'amenaça i bloqueja Twitter a Turquia

Ho ha fet hores després d'avisar de les seves intencions en un míting electoral i després que s'hi publiquessin els enregistrament de les converses telefòniques que l'impliquen en un escàndol de corrupció. Així doncs, des d'aquesta mitjanit a Turquia no es pot accedir a Twitter des d'internet. Fins i tot el president del país, del seu mateix partit ho ha qualifica d'inacceptable i n'ha parlat al seu compte de Twitter.

RedaccióActualitzat

El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha bloquejat la xarxa social Twitter a tot el país. Ho ha fet hores després d'avisar de les seves intencions en un míting electoral i després que s'hi publiquessin els enregistraments de les converses telefòniques que l'impliquen en un escàndol de corrupció. Així doncs, des d'aquesta mitjanit a Turquia no es pot accedir a Twitter des d'internet.

"Eliminarem Twitter. No m'importa el que digui la comunitat internacional", ha assegurat, desafiant, el mandatari turc, que paradoxalment és un dels que més seguidors té en aquesta xarxa social. "Llavors veuran la força de Turquia", ha afegit.

Crítiques de censura 

Crítiques del mateix president de Turquia a la decisió del govern de bloquejar l'accés a Twitter arreu del país Abdullah Gül, en teoria aliat del primer ministre, Recep Tayip Erdogan, considera que aquesta mesura és inacceptable. Ho ha dit a través del seu propi compte de Twitter on ha piulat entre d'altres aquest missatge on expressa que "les plataformes de mitjans socials no es poden tancar completament."

La comissària europea de Noves Tecnologies ha fet un tuit en què considera que aquesta acció "és sense fonament, inútil i covarda". La comunitat internacional i el poble turc ho veuen com una censura, que és el que és."


Twitter explica com esquivar el veto

Twitter ha dit que està analitzant la decisió, però ja ha informat de com es pot esquivar el veto: a través d'uns codis es poden fer tuits a través dels SMS del telèfon mòbil. L'etiqueta #TwitterisblockedinTurkey reflecteix la indignació que hi ha al país i molts ciutadans estan indignats contra Erdogan, a qui acusen de dictador.

Fa 15 dies Erdogan també va parlar de prohibir YouTube i Facebook, però no ho va fer efectiu.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut