Flix

Ercros rebaixa a la meitat els acomiadaments i garanteix la continuïtat de la planta de Flix

L'empresa química ha flexibilitzat la seva posició fins a deixar en només 70 el nombre d'acomiadaments, xifrat inicialment en el 75% de la plantilla.

RedaccióActualitzat
L'empresa química Ercros rebaixarà a la meitat el nombre d'acomiadats en el marc de l'Expedient de Regulació d'Ocupació i assegura el manteniment de la planta de Flix, tot i que en reduirà la producció, segons ha anunciat l'Ajuntament. Les negociacions que aquest divendres han mantingut a Madrid representants de l'empresa i del comitè d'empresa han obert la porta a novetats importants.

Ercros ha flexibilitzat la seva posició fins a deixar en només 70 el nombre d'acomiadaments, xifrat inicialment en el 75% de la plantilla. Al migdia, els representants del comitè d'empresa s'han reunit amb la direcció de la companyia a Madrid i n'han sortit amb "notícies positives". Les negociacions de l'ERO continuaran dijous i divendres de la setmana que ve.

Fi a la tancada dins l'Ajuntament

La notícia ha estat ben rebuda per l'alcalde i els regidors del municipi, que estaven tancats a l'ajuntament en un ple extraordinari de 24 hores en protesta per l'ERO. L'alcalde de Flix, Marc Mur, ha anunciat que s'obre un nou escenari i que els regidors "aixecaran el peu de l'accelerador", però continuaran reivindicant el mateix perquè, segons ha dit, "no hem aconseguit res encara i no hi ha res a celebrar". L'alcalde espera que, en les pròximes reunions, les noves propostes s'acabin de materialitzar.

Després del pas endavant fet en les negociacions, l'alcalde i els regidors de l'Ajuntament de Flix han decidit aturar la tancada al consistori i complir la promesa de rebaixar la pressió contra l'empresa si aquesta flexibilitzava la seva posició respecte a l'ERO. La lectura d'un manifest a les cinc de la tarda ha posat el punt final al ple extraordinari que ha mantingut l'alcalde i els regidors tancats a les instal·lacions del consistori durant 24 hores.

També aquest divendres, uns 700 escolars s'han manifestat pel centre del poble en suport als treballadors. Els joves s'han concentrat a la plaça de l'Església i han demanat públicament a l'empresa que no deixi els seus pares sense feina.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut