Tarragona

Pau Ricomà, d'ERC, proclamat alcalde de Tarragona, desbanca el socialista Ballesteros

Amb els 7 vots del seu partit, els 2 d'En Comú Podem, els 3 de JxCat i els 2 de la CUP, Ricomà acaba amb 12 anys de Ballesteros a l'alcaldia

RedaccióActualitzat

A Tarragona, Pau Ricomà, d'Esquerra Republicana,  ha aconseguit la majoria absoluta de 14 vots al ple de constitució del nou consistori. S'ha convertit així en el nou alcalde de la ciutat, com estava previst des dels acords d'aquest divendres. Ricomà, a petició dels consellers que li han donat suport, ha estat votat a mà alçada, i no mitjançant vot secret, com demanava l'oposició. 


ERC ha agraït el suport d'En Comú Podem i de Junts per Tarragona, recordant que els valors republicans seran "l'eix de govern" de la nova legislatura muncipal:
 

 

En les seves primeres paraules com alcalde, Ricomà ha remarcat que Tarragona és una "terra d'oportunitats i d'integració". "Això és fer república" ha insistit:
 

"Ens hi juguem drets bàsics que semblaven conquerits per sempre. Davant l'avenç de la intransigència, hi posarem les nobles causes que substancien el respecte per a tothom. Ens enfrontarem al masclisme amb el feminisme, al feixisme amb el respecte, a l'homofòbia amb la defensa de la llibertat sexual de totes les persones, al maltractament dels animals amb la defensa dels seus drets, a la censura, la repressió, amb la llibertat de creença, d'opinió i d'expressió.

Defensem les vies polítiques per resoldre problemes polítics, posant al davant el respecte als drets humans, sense cap mena de limitació."

 

 


Pacte a quatre

ERC i En Comú Podem han segellat aquest divendres el pacte de govern a Tarragona, que finalment ha desbancat els socialistes després de 12 anys d'alcaldia del socialista Josep Fèlix Ballesteros i que ha permès investir aquest dissabte el republicà Pau Ricomà.

L'assemblea d'En Comú Podem va aprovar per àmplia majoria aquest dimecres un acord de govern amb els republicans i divendres el va beneir Junts per Tarragona.  En l'assemblea d'En Comú Podem només un militant va votar a favor de pactar amb el socialista Ballesteros. El partit considera que la ciutat ha fet "un canvi històric" i que s'inicia un canvi de cicle a la ciutat.

 


 

 

Ricomà i la candidata d'En Comú Podem, Carla Aguilar, han escenificat la tarda d'aquest divendres, davant l'antiga Audiència, un pacte que és, segons el futur alcalde, "a favor de Tarragona". Per a Ricomà, l'acord amb els comuns permetrà "detenir la decadència" de la ciutat i ha agraït haver pogut formalitzar aquest dissabte un govern de canvi, liderat per ell i amb Aguilar com a primera tinenta d'alcaldia.

Junts per Tarragona resolia ahir, divendres, en assemblea, un acord amb els republicans a canvi d'un decàleg que proposa millores per a la ciutat. Tot i això, Junts per Tarragona sembla que no formarà part del govern.

 

Govern en minoria amb 9 regidors 

La CUP ja havia mostrat prèviament el seu suport a Ricomà. De moment, Esquerra Republicana i En Comú Podem governaran en minoria (amb un total de 9 regidors) en un consistori de 27 escons, encara que no descarten sumar els dos regidors de la CUP més endavant.

En les passades eleccions, el PSC va ser el partit més votat a Tarragona i va aconseguir 7 regidors, seguit d'ERC amb els mateixos representants i menys vots, mentre que Ciutadans en va aconseguir 4, Junts, 3, i, a continuació, Comuns, CUP i PP en van obtenir dos cadascun.

 

Ricomà i Ballesteros abans del ple de constitució del nou Ajuntament de Tarragona (ACN)

 

Festa a la Plaça de la Font

Durant el ple de constitució del nou Ajuntament, durant els quals es podia sentir la música en directe del carrer, els tarragonins s'han reunit a la plaça de la Font, davant del consistori, per rebre el nou alcalde.

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut