Sessió al Parlament de Catalunya durant la passada legislatura
Sessió al Parlament de Catalunya durant la passada legislatura

ERC guanyaria les eleccions i Ciutadans podria quedar fora del Parlament, segons el CEO

L'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió dona la victòria en solitari a Esquerra, davant del PSC i Junts, que podria perdre fins a quatre escons

Esquerra Republicana guanyaria les eleccions si se celebressin ara. Segons l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió, els republicans traurien 36 o 37 escons. Això vol dir 2 o 3 més que el 14 de febrer. Amb aquest resultat superarien el PSC, que també puja, però menys. Fins a 34 o 35 escons.

L'enquesta es va fer a la recta final de les negociacions entre Esquerra i Junts, de l'11 al 19 de maig, a cavall entre el bloqueig i l'anunci de l'acord. En aquest context, Junts perdria fins a 4 escons per la banda baixa. En canvi la CUP, que va jugar un paper clau en la distensió, pujaria fins a 3 diputats.

 

 

Els comuns serien cinquens amb 8-9 escons, Vox perdria diversos diputats i es quedaria en sisè lloc amb 7-8 i el PP milloraria i arribaria a uns 6-7.

Ciutadans no tindria assegurada la seva presència al Parlament, perquè l'estimació li dona entre 0 i 2 escons.


A favor i en contra de la independència

L'enquesta també inclou una pregunta sobre la independència: "Vol que Catalunya esdevingui un estat independent". El 48,7% dels enquestats diu que no, mentre que el 44,9% sí que ho vol, el 4,8% no ho sap i l'1,6% no contesta.

Així, es manté la tendència dels últims mesos amb un lleuger augment del "no". Respecte a l'última enquesta del mes de gener, els contraris a la independència han pujat un punt, però sense assolir els nivells del 2020, quan van arribar al 50,5%, mentre que el "sí" ha pujat 4 dècimes i es continua mantenint en uns percentatges semblants des que el 2019 el suport a una Catalunya independent va patir un descens en les enquestes.

L'enquesta, publicada aquest divendres, s'ha elaborat amb una mostra de 1.200 persones i amb un marge d'error de 2,83.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut