Barcelona

ERC guanyaria les eleccions a Catalunya, segons una enquesta del CEO feta després del debat de política general

Segons una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat feta després del debat de política general, els republicans guanyarien els comicis amb un 20,8% d'intenció directa de vot, seguits de prop per CiU, que n'obtindria un 17,1%. El PSC seria la tercera força, seguit de Ciutadans.

RedaccióActualitzat
Esquerra guanyaria avui les eleccions a Catalunya amb tres punts més que CiU en intenció de vot. És el que conclou una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO), feta amb motiu del debat de política general, que també indica que el president Mas va guanyar el debat. Els republicans guanyarien els comicis amb un 20,8% d'intenció directa de vot, seguits de prop per CiU, que n'obtindria un 17,1%.

En aquesta enquesta no hi ha estimació de vot, ni la seva traducció en escons. Pel que fa a la resta de partits, la tercera força seria el PSC amb el 6% d'intenció de vot, seguit de C's amb 5'8%, Iniciativa amb el 5'5%, el PP amb el 2'8% i per acabar la CUP amb un 2'4%.

L'enquesta també detecta una important pujada del nombre d'indecisos, que passa del 12% a pràcticament el 18%.

El sondeig, elaborat a partir de 800 enquestes, també pregunta sobre les intervencions dels líders polítics en el debat de política general celebrat a finals de setembre al Parlament. El president Mas n'és el vencedor pel 28%, molt per sota del 54,8% que li atorgava el triomf al debat del 2012. En segon lloc figura el president d'ERC, Oriol Junqueras, que ha estat considerat guanyador pel 16,2% dels enquestats. El polític que obté la nota més baixa és la popular Alícia Sánchez-Camacho.

El 71% dels catalans reclamen que hi hagi un referèndum per decidir si Catalunya ha de ser un nou estat d'Europa, mentre que el 22% hi està en contra. Dos de cada 10 votants del PP i 3 de cada 10 de C'S voldrien que es fes la consulta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut