El vicesecretari jurídic de Vox, Pedro Fernández, i el secretari general del partit, Javier Ortega Smith, durant el judici (EFE)
El vicesecretari jurídic de Vox, Pedro Fernández, i el secretari general del partit, Javier Ortega Smith, durant el judici (EFE)

ERC demana que el Suprem aparti Vox del judici del procés durant la campanya electoral

Els republicans també volen que el tribunal suspengui els interrogatoris dels testimonis del 13 al 28 d'abril

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana ha demanat que s'aparti Vox del judici del procés mentre duri la campanya electoral. Ha presentat un escrit davant la Junta Electoral Central (JEC) perquè el Suprem exclogui la formació d'extrema dreta.

Els republicans recorden que Vox participa a les eleccions generals del 28 d'abril i consideren que si poden exercir l'acusació popular durant el judici això els dona "més visibilitat de la que correspon", segons la llei electoral.

Ho ha explicat el portaveu jurídic d'ERC, Joan Ignasi Elena, a la sortida del Tribunal Suprem.

"Creiem que no hi haurien de ser perquè és un frau de llei la seva participació en aquest procediment judicial, però és particularment més greu que això es produeixi en aquest moment quan hi ha una contesa electoral i suposa dopar de forma absurda un partit polític que el que està fent aquí és només propaganda."

 

Joan Ignasi Elena, portaveu jurídic d'ERC 

Esquerra també recorre a la JEC perquè insti el Tribunal Suprem i suspengui les declaracions dels testimonis previstos durant la campanya. Elena, però, no ha volgut aclarir si sol·liciten una suspensió del judici. "Això ho haurà de decidir el tribunal", ha dit.

En plena campanya han de declarar, entre d'altres, el vicepresident, Pere Aragonès, l'exsecretari d'Hisenda Lluís Salvadó o els exconsellers Jordi Jané, Meritxell Ruiz i Jordi Baiget. També està citada l'expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència Neus Lloveras.

Entre els testimonis destacats, està citada la intendent dels Mossos Teresa Laplana, processada per sedició a l'Audiència Nacional.

ARXIVAT A:
Judici procésVoxERCEleccionsEleccions 28A
Anar al contingut