Entitats ecologistes insten el govern de Sant Cugat a respectar el bosc de Volpelleres amb el projecte de la Mirada

ACN Sant Cugat del Vallès - Entitats ecologistes i de defensa de la natura demanen al govern de Sant Cugat del Vallès que aposti per projectar l'escola la Mirada respectant el bosc de Volpelleres. La proposta que plantegen el Col·lectiu SOS Bosc Volpelleres i l'Adenc passa per aixecar l'escola en un aparcament, i no en el bosc, com preveu el projecte original, un fet que malmetria la fauna i la flora autòctona d'un dels pocs boscs urbans que queden al municipi. Les entitats, que reben el suport entre d'altres del Club Muntanyenc local, mouen fitxa amb la mirada posada al ple municipal de desembre, que s'ha de celebrar la setmana vinent, i emplaçant l'actual equip de govern format per Junts i ERC a decantar-se per una fórmula que no afecti l'espai natural.

Les entitats veuen com encara hi ha opcions perquè els partits de govern i del ple, així com l'alcalde, Josep Maria Vallès (Junts), optin per l'opció que els posen sobre la taula, i que permetria aixecar l'escola la Mirada sense perdre el projecte d'edificació original. Això sí, sense malmetre l'entorn natural que suposa el bosc de Volpelleres.

"En l'actual context real d'emergència climàtica i de crisis de biodiversitat dels espais humits, així com la situació d'alerta de sequera, denunciem que no podem perdre un espai natural rellevant i singular, segons indiquen els informes exclosos de l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental (OTAAA) del departament d'Acció Climàtica de la Generalitat", destaquen en un comunicat.

Anar al contingut