Primeres víctimes de la Guerra Civil identificades al Soleràs per un programa genètic
Les restes òssies d'una víctima de la Guerra Civil identificada (ACN)
Soleràs

Enterren quatre víctimes de la Guerra Civil després d'estar 80 anys a la fossa del Soleràs

Són tres veïns del Soleràs, Leandro Preixens, Ramon Jové i Maria Teresa Mir, i un soldat republicà originari de Vimbodí, Josep Moles

Actualitzat

Els familiars de quatre víctimes de la Guerra Civil recuperades de la fossa del Soleràs han pogut enterrar aquest diumenge les restes al cementiri. Es tracta de les primeres persones identificades amb el programa d'identificació genètica impulsat pel govern.

Són tres veïns del Soleràs, Leandro Preixens, Ramon Jové i Maria Teresa Mir, que han estat enterrats al cementiri nou del municipi. El quart és Josep Moles, soldat republicà originari de Vimbodí que serà enterrat al municipi de la seva família, a l'Espluga de Francolí. La seva filla, Maria Moles, ha explicat que fins ara per a la seva mare i per a la tota la família la situació ha estat un "martiri".

 

Notícia relacionada: ​El 155 atura el pla de fosses: la del Soleràs, l'última que s'està excavant

 

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha assistit als funerals i ha fet una crida a la gent que pugui tenir "indicis" de familiars desapareguts i víctimes de la guerra que participin del programa d'identificació genètica. Capella ha dit que "s'obren fosses per tancar dols" i ha anunciat al Cementiri Vell que hi haurà un espai de memòria per homenatjar les víctimes.

 

 

A la fossa del Soleràs, que es va obrir l'estiu de 2017, s'hi van trobar 146 persones. A Catalunya, segons el Departament de Justícia, hi ha 505 fosses localitzades i se n'han obert 38, 14 de les quals durant l'últim any.

ARXIVAT A:
Memòria històrica
Anar al contingut