La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en una imatge d'arxiu
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau (Foto: ACN)
Barcelona

Ensenyament destinarà a beques menjador les retencions de les vagues docents, com havien sol·licitat els mestres

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat aquesta mesura en l'acte de signatura d'un protocol amb el departament de Benestar Social per millorar la detecció del maltractament infantil en l'àmbit escolar.

RedaccióActualitzat
El departament d'Ensenyament de la Generalitat ampliarà les beques de menjador amb part del sou que ha retallat als docents que han fet vaga en els últims mesos, com havien sol·licitat els mestres.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, així ho ha assegurat en roda de premsa a Barcelona, durant la firma d'un protocol amb el departament de Benestar Social per millorar la detecció del maltractament infantil en l'àmbit escolar.

Rigau ha indicat que s'atorgarà una partida extra per a beques menjador, una part de les quals se subvencionarà gràcies als sous retallats dels docents catalans que han participat en les últimes vagues del sector.

Encara que no ha precisat una xifra concreta de l'increment de beques menjador, la consellera ha assenyalat que, a més, les campanyes de promoció de fruita i altres aliments que es feien en el conjunt d'escoles catalanes es fan coincidir ara amb les zones escolars on l'atur és més elevat.

De la seva banda, el conseller de Benestar Social, Josep Lluís Cleries, ha informat que el seu departament ha articulat també unes ajudes per a nens en risc moderat o greu de tenir carències, a les quals es poden acollir les famílies que compleixen determinats requisits de renda.

Aquestes ajudes poden pujar a uns 300 o 350 euros al mes i són concedides a través dels serveis socials, que són els que constaten les situacions dels nens. Els descomptes per vagues docents es destinaran a beques menjador.
Anar al contingut