Els equips de rescat van recollir algunes peces que havien sortit a la superfície (Salvament Marítim)

Enfonsat en 10 minuts: rescaten a temps els quatre tripulants d'un pesquer de Palamós

La Puntaire feinejava aquest dilluns a la zona de Begur quan una onada va trencar part de la popa

RedaccióActualitzat

El pesquer de Palamós La Puntaire va enfonsar-se aquest dilluns a la tarda entre el cap de Sant Sebastià i el cap de Begur. Tot i això, els quatre membres de la tripulació van poder ser rescatats a temps per un altre pesquer que té la base al mateix port i que va anar a ajudar-los.

L'embarcació que es va enfonsar es dedicava a la pesca d'arrossegament, estava feta de fusta i feia 24,6 metres d'eslora.

La tripulació havia sortit a pescar cap a tres quarts de set del matí, com cada dia, i els problemes van començar cap a un quart de tres del migdia, quan estaven recollint les xarxes i una onada els va trencar una part de la popa del vaixell, que va començar-se a enfonsar, segons han explicat fonts de la confraria de pescadors.

El patró del vaixell, en adonar-se del que passava, va demanar ajuda per ràdio als companys d'altres vaixells de Palamós que estaven pescant pels voltants.

La majoria estaven pescant amb les xarxes a l'aigua, menys el Solraig, comandat pel president de la Confraria, Miquel Mir, que va buscar la ubicació exacta de La Puntaire i va posar rumb cap allà.

Mentrestant, el patró d'un altre dels vaixells, el Nova Gacela, va encarregar-se de trucar a Salvament Marítim, que va activar la Salvamar Sirius i l'helicòpter Helimer 221.


Enfonsat en pocs minuts

El Solraig va arribar a la posició de La Puntaire quan tot just feia 12 o 13 minuts del senyal d'auxili, i el vaixell ja s'havia enfonsat.

El capità i els tres mariners van tenir el temps just de llençar dos bots salvavides al mar i enfilar-s'hi, i amb l'ajuda d'una escala de més de tres metres van aconseguir pujar al Solraig.

Des d'allà, els van traslladar al port de Palamós. Hi van arribar cap a les tres del migdia i en perfecte estat.

Segons ha explicat Mir, "el vaixell ha quedat molt malmès i a uns 600 o 700 metres de profunditat; reflotar-lo és inviable".

La Salvamar Sirius va rastrejar la zona durant una estona i va recollir algunes peces grosses de l'embarcació que havien sortit a la superfície, com ara part del pont.

ARXIVAT A:
Pesca
Anar al contingut