Més d'un centenar de persones ocupen la seu d'Endesa a Barcelona. (Foto: Xarxa per la Sobirania Energètica)
Més d'un centenar de persones van ocupar la seu d'Endesa a Barcelona. (Foto: Xarxa per la Sobirania Energètica)
Barcelona

Endesa obrirà cinc punts d'atenció per a famílies que no puguin pagar

Endesa obrirà la setmana que ve cinc punts d'atenció per estudiar els casos urgents de pobresa energètica, un en cada capital de província i un altre al Vallès. La mesura s'ha fet pública l'endemà que un centenar de persones van ocupar una de les seus d'Endesa a Barcelona.

RedaccióActualitzat

Endesa obrirà la setmana que ve cinc punts d'atenció per estudiar els casos urgents de pobresa energètica, un en cada capital de província i un altre en el Vallès.

La mesura s'ha fet pública l'endemà que un centenar de persones van ocupar una de les seus d'Endesa a Barcelona.

Aquest dijous s'han reunit directius de la companyia amb les ONGs agrupades en l'Aliança contra la Pobresa Energètica, que han valorat la millora. També han denunciat que, fins ara, "els talls de llum s'han fet sense tenir en compte la situació de les persones."

Maria Campuzano, la representant de la plataforma integrada entre d'altres per la PAH, la Unió de Consumidors de Catalunya i la CONFAVB, ha assenyalat que Endesa s'ha compromès a "estudiar" els casos més greus i urgents en què el tall energètic sigui imminent, però no han garantit paralitzar indefinidament el tall. Endesa també s'hauria compromès a establir, en un futur, "un protocol d'actuació per evitar els talls", ha assegurat Campuzano.

Anar al contingut