Vista de la piscina i la casa que Al Capone tenia a Miami
Vista de la piscina i la casa que Al Capone tenia a Miami (Vikimedia Commons)

Enderroquen la mansió d'Al Capone a Miami per la pressió immobiliària

Una societat la va comprar fa dos anys i no ha fet cas de les peticions per mantenir una de les cases més antigues de Miami Beach amb valor històric

RedaccióActualitzat

La casa de Miami on va viure i va morir el famós gàngster Al Capone ha anat a terra. Es tracta d'una mansió dels anys 20 que acaben d'enderrocar malgrat els intents per preservar-la per part de grups defensors del patrimoni cultural i històric de Florida. Fa dos anys ja es va salvar pels pèls, després d'una recollida de 25.000 firmes en contra de l'enderrocament.

La mansió, una de les més antigues de Miami Beach, és en un lloc privilegiat en un mercat immobiliari a l'alça.

La societat 93 Palm Residence LLC la va comprar l'octubre del 2021 per 15,5 milions de dòlars a Todd Michael Glaser i Nelson González, dues figures del negoci immobiliari, que havien pagat 5 milions menys uns mesos abans.

Segons una petició a Change.org per salvar-la, la mansió estava en un estat immaculat després d'una renovació multimilionària. Demolir-la seria perdre "una part important de la nostra història, no només local sinó dels Estats Units", van assenyalar aleshores els promotors de la iniciativa.

"El creixement del sud de Florida va estar estretament lligat a l'era de la prohibició (la llei seca contra l'alcohol)", ha destacat Daniel Ciraldo, de la Miami Dade Preservation League, una organització de conservació del patrimoni arquitectònic que va recollir infructuosament milers de firmes per impedir que la casa d'Al Capone fos enderrocada.

Al Capone, nascut el 1899, va fer una fortuna amb el tràfic il·legal de begudes alcohòliques, a l'època en què imperava l'anomenada Llei Seca, i amb el joc clandestí. Conegut com a Scarface ('cara tallada'), per les cicatrius de ganivetades que tenia a la cara, el mafiós de Chicago deia ser venedor d'antiguitats.

La casa d'Al Capone, a la dreta, ja ha estat enderrocada
La casa d'Al Capone, a la dreta, ja ha estat enderrocada (Vikimedia Commons)

La mansió, amb façana d'estil espanyol, va ser construïda el 1922 i tenia set habitacions i cinc banys. Era a una finca de gairebé 2.800 metres quadrats, on també hi havia una residència per a convidats, una piscina de 18 metres de llarg, platja privada amb vista a la badia i un embarcador privat de 30 metres.

El 1928, Al Capone la va comprar per 36.400 euros a Clarence Busch, de la dinastia d'Anhueser-Busch, que al seu dia va controlar la companyia cervesera més gran del món. 

Fitxa policial d'Al Capone després de la seva detenció a Miami l'any 1930 (Arxiu Bettmann)

No havia gaudit gaire temps de la casa quan les autoritats nord-americanes el van atrapar i, encara que només el van poder acusar d'evasió d'impostos, va complir condemna a Alcatraz.

Alphonse Gabriel Capone va sortir de la presó el novembre de 1939 i, amb una salut ja afeblida, es va retirar a la seva propietat de Miami, on va morir el gener de 1947.

 
ARXIVAT A:
Estats UnitsMercat immobiliari
Anar al contingut