En l'operació sortida el 5 de desembre van marxar 460.000 vehicles
En l'operació sortida el 5 de desembre van marxar 460.000 vehicles (ACN/Norma Vidal)

Operació tornada sense grans complicacions a les carreteres catalanes

Les principals cues s'han registrat per tornar del Pirineu en direcció a Barcelona, sobretot a la C-14, la C-16, la C-17 i la AP-7

RedaccióActualitzat

El llarg pont de la Puríssima ha acabat, sense grans complicacions a les carreteres catalanes. Segons el Servei Català de Trànsit, entre les 12 del migdia i les vuit del vespre d'aquest diumenge han tornat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona 185.000 vehicles, el 80,5% dels 250.000 que n'havien sortit. 

Durant el dia, les retencions s'han concentrat, sobretot, al Pirineu. Des de les 11 del matí, hi ha hagut cues quilomètriques a la C-16 per passar el túnel del Cadí en direcció sud. També han estat força congestionades la C-14, en direcció sud, a l'altura d'Organyà.

A primera hora de la tarda també s'han format cues a l'N-260 entre Ribes de Freser i Ripoll.

Durant el migdia i bona part de la tarda hi ha hagut cua de vehicles per entrar a Barcelona, al nus de la Trinitat.


Tornada avançada pel Barça-Girona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, ha explicat al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio que, en aquests casos, la millor opció és programar la tornada.

Lamiel ha admès que el Barça-Girona d'aquest vespre ha pogut fer avançar la tornada de molta gent. 

Per minimitzar les afectacions, s'han habilitat trams amb carrils addicionals en sentit Barcelona. Trànsit ha mobilitzat durant el pont 1.800 mossos d'esquadra amb la previsió de fer 1.600 controls.


Una víctima mortal

En els cinc dies d'aquest pont de desembre, s'ha produït un únic accident mortal. Va ser dijous a la C-58 a l'altura de Ripollet, quan un turisme va sortir de la via i va topar amb un pal de la mitjana. A conseqüència, el conductor de 35 anys va morir.


Consulta l'estat del trànsit en directe

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut