Barcelona

Emotius homenatges a Martí i Pol en el desè aniversari de la seva mort

El Teatre Eliseu de Roda de Ter s'ha omplert en la lectura de poemes seus i el Teatre Victòria de Barcelona ha acollit un acte solidari titulat "Recordant Miquel Martí i Pol", amb artistes com Lluís Llach i Lluís Homar.

RedaccióActualitzat

El record de Miquel Martí i Pol ha estat més present que mai al seu poble, Roda de Ter, i també en altres indrets com Barcelona coincidint amb el desè aniversari de la seva mort. Els homenatges en aquests dos municipis són només alguns dels actes que han servit per reivindicar el poeta del poble. Tot i que era un autor valorat, va ser quan li van diagnosticar esclerosi múltiple que va fer un tomb en la seva poesia i li van arribar els reconeixements.

El Teatre Eliseu, de Roda, s'ha omplert en la lectura de poemes seus i la representació de l'espectacle "El poeta del poble", amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. El poeta Lluís Solà o el contratenor Jordi Domènech han pujat a l'escenari per retre homenatge al fill il·lustre d'aquest municipi osonenc.

En el cas del conseller, ha escollit un dels poemes de "L'àmbit de tots els àmbits", tria que ha justificat perquè "té molt a veure amb tot allò que el país està vivint en aquests moments". L'acte ha acabat amb un espectacle poètic dels alumnes de sisè de Primària de les escoles de Roda.

Al Teatre Victòria de Barcelona s'ha fet un acte solidari titulat "Recordant Miquel Martí i Pol", amb artistes com Lluís Llach, Clara Segura, Jordi Bosch, Carme Elias o Lluís Homar. Els beneficis de l'acte, organitzat per la Fundació Esclerosi Múltiple i l'Associació d'Amics de Miquel Martí i Pol, es destinaran a la recerca sobre aquesta malaltia.

L'homenatge ha tingut un inici gastronòmic amb un pica-pica basat en els poemes "Bon profit", amb què Martí i Pol lloava els plaers de la taula.

A més, coincidint amb el desè aniversari de la desaparició del poeta osonenc ha sortit a la venda el llibre "Amb vidres a la sang", d'Ignasi Pujades, un retrat íntim sobre els set anys posteriors al diagnòstic de l'esclerosi múltiple.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut