Els veïns del Raval denuncien que els narcopisos s'han triplicat des de principis d'any

Les entitats veïnals ho atribueixen a l'empobriment arran de la pandèmia i demanen solucions socials i no policials

Sònia Poll Martínez / Begoña Grigelmo MiguelActualitzat

L'Ossama i la seva germana tenen una ordre per marxar del pis on viuen al Raval de Barcelona per d'aquí a cinc dies i no saben on aniran. Abans que ocupessin aquest pis, fa 8 mesos, aquest habitatge funcionava com un punt de venda de droga.

"Els primers dies pensaven que encara estava aquí el noi que venia droga. Venien cada matí a trucar i jo els deia que ha no hi era. Al cap de quatre dies ja no va venir ningú més."

Els veïns els van ajudar a entrar al pis precisament per impedir que el tornessin a ocupar narcotraficants. L'Antonia és una de les veïnes:

"Des d'aleshores estem vivint en pau. Encara que li repetim a l'administrador a veure si arreglen el que han fet malbé els narcos."

L'Ossama ocupa un pis on abans s'hi feia narcotràfic (CCMA)

El pis és propietat del fons d'inversió Blakstone, que assegura que si l'Ajuntament hi col·labora econòmicament estarien disposats a oferir-los un lloguer social.

L'Ajuntament, per la seva banda, ha explicat que estudiarà el cas.

Segons l'entitat veïnal Acció Raval, des de principis d'any fins ara s'ha triplicat el nombre de narcopisos al barri tot i que durant el confinament es van reduir a la meitat ara tenen confirmats 27 punts de venda de droga en pisos i sospiten que també es trafica a 14 més.

Les entitats veïnals del Raval atribueixen l'increment de narcopisos a l'empobriment de molts llogaters que han hagut de marxar del barri i deixar el pis buit. Per això, reclamen mesures socials.

"Que tothom tingui una cobertura econòmica que no el porti, en cap cas, a participar d'això."

I diuen que en cap cas les mesures policials serviran per acabar amb la problemàtica dels narcopisos.

 

ARXIVAT A:
HabitatgeDrogues
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut