Barcelona

Els veïns del barri de Sant Antoni de Barcelona creen una ONG per ajudar-se els uns als altres

Els veïns del barri de Sant Antoni de Barcelona s'han organitzat per poder-se ajudar els uns als altres. Han creat una ONG anomenada "De veí a veí" per solidaritzar-se amb les famílies més necessitades.

RedaccióActualitzat
Els veïns del barri de Sant Antoni de Barcelona s'han organitzat per poder-se ajudar els uns als altres. Han creat una ONG anomenada "De veí a veí" per solidaritzar-se amb les famílies més necessitades. Han fet una xarxa amb els comerciants del barri i els proporcionen productes frescos com carn, peix i fruita i articles de tot tipus nous o de segona mà. Per poder pagar el menjar, els membres de l'ONG aporten entre 20 i 100 euros al mes. També aconsegueixen diners a través de productes solidaris que s'inventen o amb la venda d'estocs que els donen els botiguers de la zona. L'ONG també es coordina amb Serveis Socials de l'Ajuntament.

Els comerciants de la zona que s'han implicat en aquesta iniciativa ofereixen un preu més econòmic a les persones que vénen derivades de l'ONG, ja que en els últims mesos la situació econòmica de molts veïns s'ha complicat molt. Fins i tot, per als més necessitats han creat un val que poden bescanviar per productes frescos. Els comerciants són conscients que amb aquesta iniciativa aconsegueixen ajudar molta gent que està passant per problemes econòmics greus arran de la crisi econòmica del país.

Jordi Font, secretari de l'ONG "De veí a veí", ha explicat que "volíem recuperar aquella idea de veí a veí que tenien abans els pobles, que si la Pepita coneixia la Pepeta i sabia que ho estava passant malament, quan anava a la carnisseria li posaven mitja dotzena d'ous. Això que feien en els pobles o que es feia antigament volem recuperar-ho."
Anar al contingut