Una persona votant a la consulta d'Alpens sobre la construcció de la primera piscina municipal
Un veí votant a la consulta d'Alpens sobre la construcció de la primera piscina municipal (ACN/Mar Martí)

Els veïns d'Alpens aproven construir una piscina municipal amb el 82% dels vots

El projecte no serà immediat i l'aigua que es faria servir provindria d'una captació natural

Els veïns d'Alpens, al Lluçanès, aproven la construcció de la primera piscina del municipi. Ho han fet amb un 82% dels vots favorables a la consulta popular vinculant i a la qual estaven cridades a votar 313 persones de més de 16 anys, censades al municipi o propietàries d'una segona residència.

Finalment, la participació ha estat del 72%, amb 186 vots favorables a la seva construcció, 39 contràries i un vot en blanc.

L'alcalde d'Alpens, Toni Prat, ha assegurat que aquesta participació demostra que era un tema que "realment interessava", i ha qualificat el resultat de "contundent". "La gent té ganes de piscina. Ens dona legitimitat", ha afegit.

Pregunta a la que havien de contestar els veïns d'Alpens
Aquesta era la pregunta a la qual havien de contestar els veïns d'Alpens en la consulta municipal (ACN/Mar Martí)

La consulta arriba en un context de sequera

La consulta s'ha fet en un moment d'extrema sequera i amb restriccions a les piscines d'arreu del país. Tot i això, l'alcalde ja va explicar que el projecte podria trigar dos o tres anys.

A més, segons Prat, Alpens no té problemes d'abastiment d'aigua, ja que el municipi té dos punts de captació natural, una bassa i un pou, i fins ara no han entrat en fase d'emergència. "Entenem el projecte com un servei públic", ha assegurat.

De fet, la proposta de l'Ajuntament és construir dues piscines a la finca de la Torre --un espai de 10.000 metres quadrats adquirit l'any 2022 per l'anterior equip de govern--: una de 10x18 metres amb 1,5 metres de profunditat i una altra de 5 metres de diàmetre amb una profunditat de mig metre.

Amb el projecte validat, ara es buscarà finançament per tirar-lo endavant. El cost de les obres se situarien al voltant dels 300.000 euros i està previst que sigui una instal·lació que obri sis mesos l'any, coincidint amb el període d'estiu. L'alcalde calcula que el cost del seu manteniment seria d'uns 4.000 euros l'any.

 

ARXIVAT A:
Sequera
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut