Barcelona

Els universitaris podran pagar la matrícula en 10 terminis mensuals, però ara amb l'aval de la Generalitat

La Generalitat avalarà el pagament fraccionat de la matrícula d'uns 30.0000 estudiants, segons calcula. Amb aquesta mesura, el govern vol compensar la pujada de taxes universitàries prevista per al curs que ve.

RedaccióActualitzat
Els estudiants universitaris podran pagar la matrícula en 10 terminis mensuals i amb l'aval de la Generalitat. Amb aquesta mesura, el govern vol compensar la pujada de taxes universitàries prevista per al curs que ve.

El pagament fraccionat que ara pràticament no fa servir ningú, podria arribar el curs vinent a 30.000 estudiants, segons els càlculs del departament d'Universitats, després que la Generalitat ha decidit avalar-ho gràcies a un acord entre l'Institut Català de Finances (ICF) i l'Agència d'Ajudes Universitàries i Investigació (Agaur). En comissió parlamentària, el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, ha explicat que el pagament fraccionat és una opció que ja existeix però no es demana perquè es reclamava un aval per part de l'entorn familiar, que ara assumirà el govern.

Tot i que encara s'ha d'acabar de concretar, el secretari d'Universitats ha assegurat que el tipus d'interès és molt baix en tractar-se de pagaments mensuals.

Així doncs, entre l'aval de 30.000 estudiants i els 25.000 alumnes amb beca, la meitat dels 120.000 estudiants universitaris catalans hauran rebut algun tipus d'ajuda, segons Castellà.

Castellà també ha anunciat que amb l'increment de taxes es podran contractar unes 600 hores més s'assistents a la docència per al setembre.
Anar al contingut