Turistes a Montserrat (ACN / Carola López)
Turistes a Montserrat (ACN / Carola López)

Els turistes estrangers hauran de pagar entrada per accedir al santuari de Montserrat

A partir d'avui, les persones no residents a Catalunya ni a la resta de l'estat hauran de comprar una entrada per accedir a l'atri, la basílica i la cambra on hi ha la Moreneta

Fa quatre dies, Barack i Michelle Obama i Steven Spielberg i Kate Capshaw van visitar per sorpresa Montserrat. Si ho fessin ara, haurien de pagar.

A partir d'aquest dimecres, les persones no residents a Catalunya ni a la resta de l'estat hauran de comprar una entrada turística per poder accedir al santuari de Santa Maria, és a dir, a l'atri, la basílica i el cambril de la Mare de Déu.

Segons ha informat l'abadia en un comunicat, la decisió s'ha pres amb l'objectiu de "millorar la visita, preservar l'ambient de pregària i col·laborar en el manteniment del conjunt de Montserrat".

Les persones no residents podran adquirir les entrades amb diverses combinacions per un preu entre els 6 i els 23 euros.

Interior de la basílica de Montserrat, durant la Missa de Pasqua
Interior de la basílica de Montserrat, durant la Missa de Pasqua (ACN / Carola López)

Sense canvis en el control d'aforament

El control d'aforament continuarà com fins ara, per tant, els residents a Catalunya o a qualsevol altre territori de l'estat hauran de continuar fent una reserva per assistir al cant de "Salve regina" i el "Virolai", a la missa conventual dels caps de setmana i festius i també per anar al cambril de la Mare de Déu.

Assistir als actes litúrgics continuarà sent de lliure accés per als residents i persones allotjades a Montserrat.

 

ARXIVAT A:
TurismeAbadia de Montserrat
Anar al contingut