La Comissió Europea vol reforçar l'autonomia estratègica d'Europa per no dependre tant dels medicaments que venen de la Xina i l'Índia
La Comissió Europea vol reforçar l'autonomia estratègica d'Europa per no dependre tant dels medicaments que venen de la Xina i l'Índia

Els tests d'antígens a Europa: quant costen i on els venen

A Catalunya no s'ha marcat un preu fix però les farmàcies ja n'estan venent a preus entre 6 i 10 euros, mentre que a la majoria de països europeus són gratuïts

Actualitzat

Ho reclamaven des de fa mesos i aquest dimecres, per fi, moltes farmàcies han començat a vendre tests d'antígens sense recepta. La mesura l'ha publicat el Butlletí Oficial de l'Estat i entra en vigor dijous, però molts establiments s'han avançat un dia i ja les han començat a vendre. El reial decret no marca un preu fix, però la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya diu que el preu oscil·la entre els 6 i els 10 euros. Els farmacèutics diuen, però, que el preu pot anar regulant-se en funció de la demanda.

Els preus a Europa

En molts països europeus, aquest tipus de proves ja estaven disponibles a les farmàcies des de fa mesos. A més, en la majoria són gratuïts: França, Portugal, Alemanya, Regne Unit, Àustria, Suècia, Dinamarca, Finlàndia. A Suïssa ho són, només, per a les persones que no s'han vacunat.

A Espanya s'han de pagar com passa a Itàlia, Bèlgica o Grècia. A Itàlia, el preu oscil·la entre els 6 i els 15 euros, a Grècia costen 5 euros i a Bèlgica, 8.

Mapa del preu dels test d'antígens a europa
Mapa del preu dels tests d'antígens a Europa

França

A França, l'Haute Autorité de Santé va autoritzar la venda d'autotests d'antígens el 12 d'abril. Des de llavors, els ciutadans francesos els poden obtenir a les farmàcies gratuïtament.


Àustria

A Àustria, qualsevol persona que hi resideixi, treballi o estudiï pot fer-se el test gratuïtament en una farmàcia. Això sí, tenen un nombre màxim de 5 tests al mes. En aquest cas també són gratuïts només per als austríacs, les persones estrangeres poden obtenir-los pagant.

Bèlgica

A Bèlgica, les farmàcies venen autotests d'antígens sense recepta, el preu ronda els 8 euros, tot i que no hi ha un màxim fixat.

Pla detall d'una capsa d'un test ràpid d'antígens de la covid-19 en una farmàcia, el dia abans que entri en vigor la regulació de la venda sense recepta mèdica. 21 de juliol del 2021. (Horitzontal)
Una capsa d'un test ràpid d'antígens de la Covid-19 en una farmàcia


Alemanya

A Alemanya, des de principis de març, el govern va aprovar que les farmàcies dispensin gratuïtament tests d'antígens, a més a banda de posar-ne a la venda sense recepta a farmàcies, també se'n pot trobar en alguns supermercats.

Itàlia

A Itàlia, des del mes de maig, qualsevol pacient pot fer-se un test sense recepta en una farmàcia, i també en alguns supermercats. El preu oscil·la entre els 6 i els 15 euros.
 


Primers testos que es fan a les farmàcies

A Catalunya, les proves d'automostra s'han de fer a casa i, en cas de positiu, cal comunicar el resultat al Centre d'Atenció Primària. En el primer dia de venda, moltes persones han aprofitat l'oportunitat i ja se n'han fet en alguna farmàcia.

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut