Els taxistes no faran vaga pel Saló de l'Audiovisual però mantenen la del Mobile

Centenars de taxistes han ocupat la Gran Via de Barcelona per denunciar la manca de control a les VTC i la forma d'actuar de plataformes com FreeNow

RedaccióActualitzat

El sector del taxi manté la vaga convocada a finals de febrer, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress. Ho han decidit els taxistes en una assemblea, que han celebrat aquest migdia al mig de la Gran Via de Barcelona.

Per contra, després d'analitzar l'última proposta d'acord plantejada pel departament de Territori de la Generalitat, han decidit suspendre la protesta prevista per a la setmana vinent, que coincidia en aquest cas amb la celebració del Saló Internacional de l'Audiovisual, l'ISE.

L'assemblea s'ha fet en el marc de la plantada de centenars de taxis --900, segons la Guàrdia Urbana i 2.000, segons l'organització--, que ocupen des de les 10 del matí un llarg tram de la Gran Via, entre plaça Tetuan i passeig de Gràcia. S'hi han estat fins a les 14.

També al passeig de Gràcia, entre el carrer de Casp i el del Rosselló.

Els taxistes s'han tornat a mobilitzar contra el que consideren abusos de les plataformes digitals com Free Now, a qui acusen d'incomplir la normativa i saltar-se les tarifes regulades establertes per l'Institut Metropolità del Taxi. També protesten perquè creuen que hi ha una manca de control a les VTC.

 

Taxistes asseguts a la calçada de la Gran Via
Els taxistes han fet una assemblea enmig de la Gran Via (CCMA)

Durant les quatre hores que durarà la plantada, els taxistes només atenen urgències mèdiques i persones amb mobilitat reduïda.

Els taxistes han tallat de Gran Via des de la plaça Tetuan i fins a passeig de Gràcia (CCMA)

"Estem al límit i a les portes de dues fires mundials molt importants. L'administració ha de posar solucions ja", ha avisat el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez.

El darrer punt de desacord entre els taxistes i Territori va sorgir la setmana passada després que sorgissin 1.173 llicències de VTC que encara tenen un any més de vigència, ja que se'ls va començar a aplicar la moratòria de quatre anys a partir del 2019, en compliment de les respectives sentències judicials.

Segons ha explicat Álvarez als taxistes en l'assemblea, Territori els ha proposat, entre d'altres, establir més controls per part de Mossos i de policies locals als VTC, amb campanyes específiques, així com una normativa que blindi les tarifes i impedeixi que algunes plataformes puguin fer descomptes o recàrrecs. 

La protesta dels taxistes coincideix aquest dimecres amb les vagues d'Educació i Sanitat

En el sector sanitari, la d'aquest dimecres és la primera de les dues jornades de vaga convocades per aquest dimecres i dijous per denunciar la sobrecàrrega de feina i reclamar millores salarials.

Mestres i professors també han sortit al carrer després de la manca d'acord amb el departament.

ARXIVAT A:
MobilitatTaxisTransport públic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut