Barcelona

Els sindicats veuen "mala fe" del govern en les noves retallades als treballadors públics

Els sindicats han acusat la Generalitat d'actuar de "mala fe" i de trencar unilateralment les negociacions per anunciar noves retallades per als treballadors públics. Tant CCOO com UGT i IAC han acusat el govern d'escassa voluntat de negociar les qüestions de la Taula de la Funció Pública després que ahir l'executiu va anunciar noves retallades pel que fa a l'aportació al Fons d'Acció Social i al pla de pensions. "No acceptarem cap retallada", ha dit la coordinadora de l'àrea pública de CCOO de Catalunya, que ha afegit que els sindicats han proposat negociar un pla d'ocupació per "aturar" les retallades de plantilla.

Actualitzat
Els sindicats CCOO, UGT i IAC han convocat els seus delegats a manifestar-se davant del Parlament el dimarts 31 de maig a les 9 del matí, el dia en què el govern presentarà els pressupostos per aquest any. Així, volen mostrar el rebuig a la nova retallada dels salaris dels funcionaris anunciat per l'executiu català. Una retallada indirecta que té lloc després que no s'ha pogut assolir un acord amb la taula general de negociació de l'empleat públic.

Més retallades

La Generalitat, segons diu en un comunicat, va manifestar als seus representants la necessitat de reduir la despesa en personal de cara a l'elaboració dels pressupostos pel 2011, sense que això afectés els salaris. La Generalitat afirma que no va rebre cap proposta, sinó només una petició d'informació sobre qüestions relatives als pressupostos pel 2011, petició que no pot ser satisfeta ja que els comptes encara no estan tancats.

Davant d'aquesta situació, l'executiu va optar per trencar les negociacions i prendre decisions. Així, se suspendrà l'aportació als fons de pensions pel 2011 i es reduirà a la meitat el Fons d'Acció Social (FAS), que tindrà criteris de distribució en funció de la prioritat de les peticions. Aquest fons ofereix ajuts als treballadors públics en àmbits com el pagament de la llar d'infants, fills amb discapacitat, estudis universitaris, odontologia, pròtesis o en el cas de la defunció d'un familiar.

El govern d'Artur Mas ha decidit mantenir una dotació mínima per als complements de productivitat. Assegura que aquestes mesures tenen com a objectiu salvaguardar els salaris dels treballadors públics. La Generalitat espera estalviar, en aquest capítol dels pressupostos del 2011, 25 milions d'euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut