Estudiants a l'aula
Estudiants a l'aula
Barcelona

Els sindicats i les associacions de pares critiquen la proposta del nou calendari escolar 2011/2012

Els sindicats i les associacions de pares declaren que preferirien començar el 12 de setembre i que no estan d'acord amb la repartició en dies no lectius de les vacances de setmana blanca que preveu el nou calendari escolar. Mentrestant, el Consell Escolar ha començat a estudiar la proposta

Actualitzat
El Consell Escolar de Catalunya ha començat a estudiar el projecte d'ordre, presentat pel Departament d'Ensenyament, que estableix el calendari escolar del curs 2011/2012 per als centres educatius no universitaris. El mateix Consell, les juntes directives i els sindicats han d'arribar a un acord com a molt tard dimarts 31 de maig.

El Departament d'Ensenyament ha anunciat que la proposta, presentada per la consellera Irene Rigau, es farà pública el dia 3 de juny.

El nou calendari proposa començar el curs el 7 de setembre i eliminar la setmana blanca. Aquests dies de vacances es repartiran durant el curs com a dies no lectius de lliure disposició. Els sindicats de l'ensenyament i les associacions de pares han declarat que preferirien que el curs escolar comencés el 12 de setembre i no el 7, per poder preparar l'inici del nou curs escolar.

A més, el sindicat Comissions Obreres (CCOO) critica el nou calendari exposant que la repartició de la setmana blanca en dies no lectius dificultarà a les famílies conciliar la vida laboral amb la familiar, i que no es preveu facilitar que les vacances de germans de diferents etapes escolars coincideixin.

El sindicat afegeix que el calendari laboral dels professors el decideix cada centre individualment i això impedeix la negociació col·lectiva i el traspàs de docents a altres centres. Mentrestant


Anar al contingut