Participant a la concentració dels sindicats d'ensenyament a la plaça de Sant Jaume per reclamar una "educació segura", amb un cartel…
Participant a la concentració dels sindicats d'ensenyament a la plaça de Sant Jaume per reclamar una "educació segura", amb un cartell que denuncia el "cinisme" de l'administració pública. 3 de desembre del 2020. (Horitzontal)

Els sindicats d'ensenyament no descarten una vaga el febrer si Educació no negocia mesures per a una escola "segura"

ACN Barcelona.-Els sindicats d'ensenyament no descarten convocar una vaga el segon trimestre si el Departament d'Educació no s'asseu a negociar les seves demandes, amb la possibilitat que sigui durant la primera quinzena de febrer, segons ha explicat el portaveu d'USTEC-STEs, Jaume Ané. Més d'un centenar de persones han participat aquest dijous a la tarda a la plaça de Sant Jaume en una concentració convocada de forma conjunta pels sindicats USTEC-STEs (IAC), CCOO, UGT i la federació USOC per reclamar una "educació segura", amb ràtios més baixes, més personal i més mesures davant de la covid-19, entre altres reivindicacions, i que forma part d'un calendari de mobilitzacions que volen que tingui continuïtat en les properes setmanes.

"Aquest trimestre les coses no s'han fet bé i hem de suspendre el departament. Comencem un calendari de mobilitzacions, que continuï més enllà de Nadal i que potser ens porti a una convocatòria de vaga", ha afirmat el portaveu del sindicat majoritari en declaracions als mitjans de comunicació. Añé ha assenyalat que la data d'una eventual vaga s'hauria d'acordar entre tots els sindicats, ja que l'estratègia que estan treballant és anar tots a l'una, però la possibilitat que estan sospesant seria fer-la durant la primera quinzena de febrer i, per tant, abans de les eleccions previstes pel 14 de febrer a Catalunya. "Arriba un moment en què potser ens hem de plantar i dir prou. Polítiques d'estalvi a costa de la seguretat és inadmissible", ha advertit. Per això els sindicats insten el Departament d'Educació a asseure's a negociar les seves demandes i creuen la conselleria de Josep Bargalló es mostra "inaccessible" des de l'inici d'un curs totalment condicionat per la covid-19. Entre les principals demandes des de fa mesos, hi ha ratios més baixes, de 10 alumnes a infantil i 15 a partir de primària; més personal docent, d'atenció educativa i de serveis i me¿s seguretat, amb mesures de prevenció i protecció de la salut als treballadors, infants i famílies. Els sindicats també reclamen equips de protecció individuals (EPI) per als treballadors, bàsicament mascaretes FFP2 i pantalles facials, i proves PCR per a tots els docents que hagin estat en un grup classe amb un positiu. A més, reclamen mesures de prevenció de la salut per als treballadors vulnerables i dotar les aules amb sistemes de ventilació amb filtres HEPA, i més ara que arriba l'hivern i és més complicat tenir les finestres obertes. Els participants a la concentració han cridat lemes com "Més recursos i més personal", "Menys excuses i més negociació" i "FFP2 per a tothom". El dissabte 12 hi ha prevista una nova concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona amb el lema "Per uns centres educatius oberts i segurs. Davant la pandèmia garantim el dret a una educació pública", convocada per l'Assemblea Groga.

Anar al contingut