Dimecres, els representants sindicals van rebre Bargalló amb cartells reivindicatius (ACN)

Els sindicats demanen la dimissió de Bargalló per titllar els funcionaris d'"apalancats"

El conseller d'Educació, en una conversa a Tortosa amb sindicalistes, va dir que "un tant per cent de funcionaris" estan "apalancats de puta mare"

RedaccióActualitzat

Diversos sindicats de docents reclamen la dimissió del conseller d'Educació, Josep Bargalló, per unes manifestacions que va fer dimecres a Tortosa criticant els funcionaris. Són dues frases que el Canal Terres de l'Ebre va gravar i va difondre:

"Si es queden sense funcionaris, per mi millor."

"Hi ha un tant per cent de funcionaris que estan apalancats de puta mare."

Era una conversa amb representants de la Junta de Personal Docent, que agrupa els representants sindicals elegits pels treballadors del sector públic de l'ensenyament. Es manifestaven a la porta dels serveis territorials d'Educació per protestar contra el decret de plantilles.

 

 

USTEC, UGT i la Intersindical CSC s'han mostrat indignats. USTEC considera que Bargalló "menysté" els funcionaris i troba "inacceptables" les afirmacions.

 

 

Des de Comissions Obreres demanen que el conseller rectifiqui i es disculpi. Han adreçat una petició formal a Bargalló perquè convoqui una Mesa Sectorial del Personal Docent abans del 9 d'octubre i hi rectifiqui les seves declaracions sobre els funcionaris. Si no es convoca la mesa, el sindicat s'adreçarà a les altres forces sindicals per sol·licitar-ne el cessament.

 

També el grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem ha reaccionat a les paraules del conseller d'Educació. Demana que comparegui en comissió al Parlament juntament amb el conseller d'Administracions Públiques, Josep Puigneró.

Frases fora de context

Bargalló no ha volgut fer declaracions. El Departament diu que es tracta d'una conversa privada i que les paraules s'han tret de context. Asseguren que el conseller "sempre ha defensat els mestres, que han de ser funcionaris per garantir la seva estabilitat, i no la funcionarització que es desprèn de l'aplicació de la llei de funció pública espanyola".  

ARXIVAT A:
Educació Josep Bargalló
Anar al contingut