Els impulsors del nou disc 'Sabor a Peret' aquest dimecres 21 de febrer de 2018 en un carrer de Gràcia, Barcelona (Horitzontal)
Els impulsors del nou disc 'Sabor a Peret' aquest dimecres 21 de febrer de 2018 en un carrer de Gràcia, Barcelona (Horitzontal)

Els Sabor de Gràcia homenatgen Peret amb un doble disc amb temes "modernitzats"

Actualitzat

ACN Barcelona.-Els Sabor de Gràcia publiquen aquest divendres un doble disc d'homenatge a Peret sota el títol 'Sabor a Peret' (DiscMedi). El treball ofereix temes del rei de la rumba interpretats per una vintena de col·laboradors entre els que destaca Estrella Morente, Moncho, Los del Rió, los Gipsy Kings, Nicolás Reyes, Pau Donés, Lucrecia o La Pegatina. L'àlbum ha buscat l'equilibri entre l'essència de Peret amb les guitarres i les 'palmes' tant característiques del desaparegut artista mataroní amb la rumba actual dels cantants que han gravat els temes. En aquest sentit, el líder dels Sabor de Gràcia i productor del treball, Sicus Carbonell, ha explicat que tot i que hi ha arranjaments de cançons que no s'han modificat, hi ha temes com 'Saboreando', 'Borriquito' o 'Canta y sé Feliz' que s'han modernitzat. "No s'ha tractat de fer un clon sinó que cadascú mantingui la seva identitat musical", ha explicat Carbonell en declaracions a l'ACN. El compacte també conté tres cançons amb la veu original de Pere Pubill Calaf Peret.

La rumba de Sabor de Gràcia incorpora elements des de la salsa brava fins el funk. La banda de Sicus Carbonell ha apostat per una síntesi d'elements musicals sense alterar les creacions de Peret. Els arranjaments de Jack Chagataga, Kitflus i el propi Carbonell aporten uns ritmes que permeten "gaudir" de la rumba universal de Peret, al mateix moment que la presenten a través de "grans veus". El líder dels Sabor de Gràcia i familiar de Peret, ha apuntat que amb aquest treball es vol homenatjar la figura de Peret, a qui consideren el màxim exponent i creador de la rumba catalana. "El premi ha estat poder ser els escollits per a fer l'homenatge", ha celebrat Carbonell".Carbonell ha explicat que van triar el repertori que es volia incloure en el disc i després els col·laboradors. Tot i això, ha admès que han aconsellat alguna cançó per un artista en concret. Tot plegat permet que cada cançó transmeti a una atmosfera "diferent". Pel que fa als temes del propi Peret, Carbonell ha explicat que de 'Me'n vaig a peu' de Serrat ja tenien la veu enregistrada del seu oncle i que s'ha retocat per l'ocasió. Amb 'Yo soy la rumba' s'ha pogut aprofitar la veu de Peret mentre que amb 'Para Peret' s'ha confeccionat la cançó amb una gravació informal que tenien del propi rei de la rumba. "Ha estat un premi tenir la seva veu" ha reconegut. "Ell no podia faltar en el seu homenatge", ha conclòs. El disc veurà la llum aquest divendres i es presentarà oficialment a Barcelona el 15 de març en un concert a Luz de Gas. Abans però s'haurà presentat a Madrid i els impulsors esperen poder tancar una gira arreu de l'Estat i també internacionalment. Es tracta d'un àlbum que ha estat gravat entre Miami, Puerto Rico, Panamà, Montpeller, Barcelona i Madrid. El projecte ha comptat amb l'aprovació i el seguiment per part de la família de Peret, gestora dels drets. Segons han assegurat en roda de premsa, els Sabor de Gràcia no s'emportaran beneficis econòmics de l'obra.

Anar al contingut