Núria Llorach i altres responsables de mitjans declaren aquest divendres davant la Guàrdia Civil
Barcelona

Els responsables de mitjans declaren davant la Guàrdia Civil per l'anunci del referèndum

RedaccióActualitzat

Comencen a declarar a la comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona diferents responsables de mitjans de comunicació per l'emissió o publicació de l'anunci institucional del referèndum als seus respectius mitjans. Ho fan en el marc de la investigació del jutjat número 13 de Barcelona.

La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en funcions de presidenta, Núria Llorach, és una de les responsables de mitjans catalans que ha declarat aquest divendres a les dependències que la Guàrdia Civil té a la Travessera de Gràcia. Tant ella com altres responsables de mitjans de comunicació, com Joan Puig, de Directe.cat, i Xavier Xirgu, d'"El Punt Avui", se'ls ha citat per l'emissió o publicació de l'anunci institucional del referèndum als mitjans respectius.


El director de Directe.cat, Joan Puig, s'ha negat a declarar davant la Guàrdia Civil. Sí que ho ha fet el director d'"El Punt Avui", Xavier Xirgu, que tornarà a ser citat més endavant.

Aquests mitjans, juntament amb Vilaweb, Nació Digital, Racó Català, El Nacional o Ràdio La Mina, ja van rebre una notificació del TSJC amb l'ordre de no publicar els anuncis institucionals del referèndum. La notificació advertia que incorrerien en responsabilitats penals en cas de difondre la campanya institucional de l'1-O. El Tribunal Constitucional també va enviar requeriments a TV3 i Catalunya Ràdio demanant la retirada dels anuncis sobre el referèndum.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut