Els repatriats de Wuhan pel coronavirus reben l'alta després de passar la quarantena
Oliver Cuadrado i Pedro Morilla, dos dels repatriats donats d'alta després de passar la quarantena (EFE/Juan Carlos Hidalgo)
Madrid

Els repatriats de Wuhan pel coronavirus reben l'alta després de passar la quarantena

L'Hospital Gómez Ulla de Madrid remarca que "van arribar sans i marxen sans"

Redacció / ACNActualitzat

Una vintena de ciutadans espanyols repatriats de la ciutat xinesa de Wuhan han rebut l'alta aquest dijous després de passar la quarantena de 14 dies per evitar una possible infecció del coronavirus Covid-19.

Des de l'Hospital Militar Gómez Ulla de Madrid, on han estat confinats, s'ha volgut remarcar que "van arribar sans i marxen sans".

 

María Vicenta García, cap del Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital Gómez Ulla (EFE/Juan Carlos Hidalgo)


La cap del Servei de Medicina Preventiva del centre, María Vicenta García Rosado, ha volgut remarcar, en roda de premsa, que cap de les persones donades d'alta ha arribat a estar contagiada, i que, per tant, relacionar-s'hi no suposa cap risc.

"Demanaria que quan arribin a casa, els seus veïns, amics, els donin la mà, els abracin, perquè sí que van estar a Wuhan, però no es van infectar amb el coronavirus."


En aquest mateix sentit, i a tall d'exemple, la supervisora d'Infermeria del Gómez Ulla, Pilar Cadenas, ha volgut explicar que "ens hem acomiadat abraçant-los i fent-los petons".

 

Pilar Cárdenas, supervisora d'Infermeria de l'Hospital Gómez Ulla (EFE/Juan Carlos Hidalgo)


Des del Ministeri de Sanitat, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, ha explicat que la quarantena dels repatriats "ha anat perfectament" i s'ha desenvolupat "sense cap incident".

 

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències (EFE/Juan Carlos Hidalgo)


Simón també ha destacat que "a Espanya no tenim coronavirus":

"A Espanya no s'ha produït cap cas de transmissió del virus, perquè els dos pacients que hi ha actualment [a Mallorca i a l'illa de la Gomera, a les Canàries] es van contagiar en altres països. Per tant, no tenim coronavirus i no hi ha risc d'infectar-se. I, molt menys, de les persones a les quals avui hem donat l'alta, perquè hem comprovat que no tenen el virus."

"Cal entendre que aquí no hi ha transmissió, i fins ara no hi ha risc d'infectar-se."


Sobre l'estudi que apuntava la necessitat de fer una quarantena més llarga, de 24 dies, Simón ha assegurat que la informació de què es disposa "no és prou sòlida per canviar" els protocols vigents.

Amb tot, no descarta que pugui ser necessària en situacions "molt excepcionals".


Un tracte "exquisit"

Després de la roda de premsa de l'equip mèdic del Gómez Ulla, també han comparegut davant la premsa dos dels repatriats, que han llegit un comunicat.

 

Tres dels ciutadans espanyols que han rebut l'alta després de passar la quarantena (EFE/Juan Carlos Hidalgo)


Pedro Morilla, que ha fet de portaveu del grup, ha destacat que durant aquests 14 dies han rebut un tracte "exquisit" i que estaran agraïts "de per vida".

"Agraïm de per vida el tracte rebut a l'hospital per tot el cos mèdic, doctors, infermers, auxiliars, zeladors, personal de la planta 12, ells saben per què, i al personal de cuina... Tots han propiciat que la nostra quarantena i estada hagi estat molt més fàcil de portar del que en principi ens podíem imaginar."


Morilla també ha explicat que tenen ganes de poder tornar a Wuhan quan la ciutat recuperi la normalitat.


UE: "Estem ben preparats"

La Unió Europea ha volgut llançar aquest dijous un missatge de tranquil·litat respecte al coronavirus, de crida a la calma i de confiança en els sistemes de salut dels 27 estats membres.

La comissària de Salut de la UE, Stella Kyriakides, ha volgut remarcar que els socis comunitaris "estan ben preparats per tractar els casos potencials del virus Covid-19".

 

Stella Kyriakides, comissària de Salut de la Unió Europea (EFE/Olivier Hoslet)


Els ministres de Salut de la Unió s'han reunit a Brussel·les i han acordat reforçar els plans de prevenció, sobretot a les fronteres, ports i aeroports.

Es preguntarà, per exemple, a les persones procedents de la Xina si poden haver estat en contacte amb alguna persona infectada.

També s'ha decidit invertir més diners en la recerca per trobar una vacuna contra el Covid-19.

Kyriakides també ha volgut alertar la ciutadania sobre el perill de la desinformació.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut