Els reis mags no faran cavalcada a Barcelona, però els veurem arribar des de casa
El rei Melcior (ACN)

Els Reis Mags no faran cavalcada a Barcelona, però els veurem arribar des de casa

Entre el 28 de desembre i el 5 de gener es podrà veure, amb cita prèvia, com el seguici reial prepara els regals al Parc del Fòrum

RedaccióActualitzat

La imatge de l'arribada de Ses Majestats d'Orient al Port de Barcelona només la podrem veure per televisió o internet. La pandèmia no aturarà els Reis, que arribaran a la capital catalana, però no se'ls podrà anar a rebre.

Es farà un programa especial a TV3 i Betevé per seguir l'arribada dels Reis des de casa i, fins i tot, fer preguntes online als patges que els acompanyen.

Ses Majestats arribaran per mar al Fòrum amb tot el seu seguici reial: els carters, els xumeters o els carboners, entre d'altres.


10.000 metres quadrats per als patges i ajudants reials al Fòrum de Barcelona

Tot i que no hi haurà, doncs, la tradicional cavalcada, els infants sí que podran visitar, amb cita prèvia, el magatzem on es guarden els regals.

Serà del 28 de desembre i fins al 5 de gener, en horari de matí i tarda, al barceloní Parc del Fòrum.

Serà un itinerari on es podran veure les mateixes escenes que hi ha a la cavalcada, però de manera estàtica. Allà, els nens podran entregar les cartes i els més petits els xumets, tal com han fet sempre.

Joan Subirats, tinent d'alcalde de Cultura, Educació i Ciència, ha explicat que s'hi compliran totes les mesures sanitàries perquè "serà un espai molt gran, a l'aire lliure, diàfan".

A través d'una pantalla, els nens podran fer preguntes als patges Gregori, Estel i Omar; unes preguntes que Ses Majestats respondran en la retransmissió en el programa especial del dia 5 al vespre.


Cap d'Any també des de casa

Aquesta proposta va en sintonia amb els plans de l'Ajuntament de Barcelona per celebrar el Cap d'Any.

El consistori de la capital catalana té previst un espectacle de focs artificials que es podrà veure des de casa, amb un esperit semblant al del piromusical.

Un total de 12 palmeres de foc, una per a cada campanada, es llançaran des de diferents districtes de la ciutat per celebrar l'arribada del 2021.

L'Ajuntament també ha avançat que aquest any no hi haurà pessebre a la plaça de Sant Jaume, però sí una exposició a l'interior de l'Ajuntament on es podran veure els pessebres dels últims 10 anys.

ARXIVAT A:
Nadal
Anar al contingut