Comencen les vacances? S'apuja la gasolina
Les estacions d'autoservei venen la gasolina uns cèntims més barata

Els preus trenquen una ratxa de 3 mesos a l'alça i l'IPC de l'octubre es manté en el 3,5%

Els aliments no pugen tant i baixa el preu dels carburants

Actualitzat

Els preus van pujar un 3,5% a l'octubre, el mateix que al setembre, segons la dada avançada que ha fet pública aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'aquesta manera, la inflació interanual al conjunt d'Espanya aquest mes s'ha mantingut estable en relació amb el mes passat i trenca així amb tres mesos seguits de pujades.  

Així, en relació amb l'octubre de l'any passat, l'increment de preus es manté estable perquè els aliments no pugen tant, i baixa el preu dels carburants, segons indiquen fonts del Ministeri d'Assumptes Econòmics. Per la seva part, els preus de l'electricitat baixen menys del que ho van fer l'octubre del 2022, quan van tenir un dràstic descens.

A més, la inflació subjacent, que exclou els aliments no elaborats i l'energia, ha seguit reduint-se a l'octubre, sis dècimes, fins al 5,2%.

Com que els preus de l'energia i dels aliments són molt volàtils, la inflació subjacent és més estable. Aquest indicador encadena tres mesos consecutius de baixada, i se situa en el nivell més baix des del juny de l'any passat.

Aquest any els preus s'estan moderant en relació amb l'any passat, quan l'IPC es va arribar a situar per sobre d'un 10% al juny, el juliol i l'agost, un fort increment interanual que no s'havia vist des de feia més de tres dècades.

 

 

ARXIVAT A:
IPC
Anar al contingut