Els preus segueixen disparats al juliol amb una inflació del 10,8%, la més alta en 38 anys

La pujada és conseqüència sobretot de l'encariment dels aliments i les begudes no alcohòliques, i també de l'electricitat

RedaccióActualitzat

L'IPC es dispara al juliol fins al 10,8%, el nivell més alt des del 1984. L'índex de preus ha baixat dues dècimes amb relació al mes anterior, però dispara la taxa interanual sis dècimes.

La dada, que s'ha de confirmar a mitjans del mes que ve, supera el pic del mes de juny passat, quan l'IPC es va situar al 10,2%.

Segons l'INE, l'escalada dels preus es deu, principalment, a la pujada dels preus dels aliments i les begudes no alcohòliques i de l'electricitat. A més, es deu al comportament del preu de la roba i el calçat, que baixen menys que l'any anterior.

 

La taxa de la inflació subjacent, que no inclou aliments frescos ni energia, també augmenta i se situa en el 6,1%, la dada més alta des de gener del 1993.

 

El PIB creix un 1,1%

Amb tot, l'economia espanyola ha continuat creixent durant el segon trimestre de l'any. Entre abril i juny el producte interior brut va créixer un 1,1% respecte al trimestre anterior.

El turisme ha impulsat el creixement de l'economia (David Zorrakino/ Europa Press)

Si es mira el creixement acumulat els últims dotze mesos, el PIB va avançar un 6,3%. La demanda interna, la que fan els ciutadans i empreses amb les seves compres, es va moderar respecte a l'inici de l'any, mentre que la demanda de l'exterior va augmentar, de manera que el turisme ha impulsat l'economia.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut