codi qr
Una noia es descarrega el primer capítol d'un llibre a través d'un codi QR a la biblioteca d'un tren de Ferrocarrils
Barcelona

Els passatgers de Ferrocarrils tenen a disposició el primer capítol de 40 llibres a través d'un codi QR

Els passatgers de Ferrocarrils que porten un telèfon intel·ligent o una tauleta tenen a la seva disposició a partir d'aquest divendres el primer capítol de 40 llibres diferents a través d'un codi QR, en una nova iniciativa per fomentar la lectura.

RedaccióActualitzat
En un mateix vagó, vestit amb vinils impresos que simulen una biblioteca i on els usuaris poden descarregar-se de forma gratuïta els inicis dels últims títols d'autors d'aquí com Albert Espinosa, Juan Marsé o Jordi Sierra i Fabra, i d'èxit internacional com Ken Follet, Umberto Eco o Cormac McCarthy.

També clàssics com "El Aleph", de Jorge Luis Borges, o "Cien años de soledad", de Gabriel García Márquez.

L'han anomenat Bibliotren i forma part del Pla Nacional de la Lectura de la Generalitat, que vol fomentar l'hàbit de llegir entre els ciutadans per apropar-lo a la mitjana europea, de l'actual 61,9% al 71%.

Ben visibles hi ha les 40 portades del llibre, amb el codi QR al costat, de manera que només amb una aplicació al terminal que permet llegir aquests codis els passatgers poden descarregar el text de forma instantània i gratuïta.

Amb la col·laboració de l'editorial Random House Mondadori, que ha posat a disposició les principals novetats i èxits dels segells Rosa dels Vents i Debolsillo.

Entre els disponibles hi ha moltes novel·les, com "Mar de foc", de Chufo Llorens; "La nevada del cucut", de Blanca Busquets; "Mà de Fàtima", d'Ildefonso Falcones; "Némesis", de Philip Roth, o "Un traidor como los nuestros", de John le Carré,

També el manual pràctic "A dormir!", d'Eduard Estivill; el llibre gràfic "Simiocràcia", d'Aleix Saló, o el més mediàtic "En directe", dels periodistes Josep Cuní i Pilar Rahola.

La iniciativa comença coincidint amb la proximitat de Sant Jordi i durarà uns dos mesos, però es repetirà tres cops a l'any fins al 2016.

De moment es posa a prova als Ferrocarrils però és extensible a altres mitjans de transport, segons ha explicat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que ho veu com un "mecanisme d'estímul de la lectura".

La intenció és enganxar els lectors a comprar el llibre, ja sigui en digital o paper.
Anar al contingut