Barcelona

Els partits reaccionen amb cautela als resultats de l'enquesta del CIS

Cautela en les reaccions als resultats que ha donat l'enquesta del CIS sobre les eleccions de l'1-N. Artur Mas ha afirmat que "mentre el tripartit continuï sumant, la feina no està feta per la nostra part". El candidat del PSC-CpC, José Montilla, ha dit que les eleccions són com una cursa i està a temps d'avançar i arribar primer. Joan Puigcercós ha dit que, tot i l'enquesta, Esquerra "mantindrà o superarà els seus actuals 23 diputats". Josep Piqué ha parat atenció en l'abstenció, que preveu "rècord" a causa del discurs dels polítics. Joan Saura ha celebrat que confirmi el creixement d'ICV-EUiA i la "majoria" del tripartit.

Actualitzat

Els partits i candidats han reaccionat amb cautela davant de la publicació dels resultats de l'enquesta del CIS. La circumstància que s'hagi fet abans de la campanya en relativitza la fiabilitat.

El candidat de CiU, Artur Mas, ha refusat fer-ne comentaris perquè, segons ha dit, "ni els valoro ni me'n refio". Això sí, Mas creu que "mentre el tripartit continuï sumant, la feina no està feta per la nostra part". També ha ironitzat amb l'intervenció de Zapatero en la campanya catalana dient que actuaria amb "lleialtat" amb el pròxim govern català. El candidat de CiU s'ha preguntat si Zapatero coneixia ja l'enquesta "quan va dir això".

El presidenciable del PSC, José Montilla, ha tret importància a les enquestes i ha comparat la cursa per la presidència amb una prova d'atletisme, i ha avisat que "en els últims metres pot haver-hi un atleta que per l'esquerra" superi Mas i "arribi primer". Montilla ha assegurat que confia que el seu "esforç, disciplina i humilitat" tindran recompensa el dia 1 i els catalans votaran "un president socialista, una força de progrés i tranquil·la".

El líder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha advertit que "alguns van sobrats per la vida, i diuen que volen governar en solitari, però aquesta possibilitat no la tindrà ningú. Això, ha afegit, "ens obligarà a posar-nos d'acord en les qüestions essencials" perquè "la gent percebi que és un govern útil". Previament, el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat que Esquerra "mantindrà o superarà els seus actuals 23 diputats", i això li permetrà "ser decisiva".

El candidat del PPC, Josep Piqué, ha afirmat que "sembla que Catalunya continuarà tenint un trist rècord" perquè "és la comunitat autònoma més abstencionista d'Espanya". Piqué en veu la causa en el discurs dels polítics, "que no interessa". El portaveu del partit, Daniel Sirera, ha assenyalat que l'enquesta indica que caldran pactes per governar i confia en el vot ocult que acaba afavorint el PP.

El candidat d'ICV-EUiA a la Generalitat, Joan Saura, ha qualificat de "positiu" el sondeig publicat avui pel CIS, ja que "malgrat estar fet molt abans de la campanya" confirma la "tendència de creixement" de la seva coalició. Saura ha destacat que aquests resultats "matemàticament fan possible de manera àmplia el tripartit".

Anar al contingut