Els nudistes, qüestionats a les platges nudistes: "No volem guetos, volem respecte"

A Catalunya hi ha una seixantena de platges nudistes i moltes s'han popularitzat tant entre els que porten banyador que els nudistes s'hi arriben a sentir qüestionats

RedaccióActualitzat

Moltes platges nudistes estan en entorns naturals atractius i molt tranquils. Internet, guies o revistes especialitzades les han fet més conegudes i s'han acabat popularitzant, de manera que s'han omplert de tot tipus de banyistes, sovint de forma massiva. Els naturistes reivindiquen respecte per a ells i aquests espais.

Platja nudista (CCMA)

 

Segimon Rovira Comas, president del Club Català de Naturisme, explica que l'arribada massiva de banyistes que no els respecten els preocupa i incomoda:

"Ens trobem grups de joves, que cap d'ells es despulla, que omplen gran part de la platja, i en algun cas, fins i tot, fent comentaris negatius cap al nudisme, que això és el que és preocupant. No és que vulguem guetos 100% nudistes, això no, però en alguns llocs, els mateixos nudistes se senten incòmodes."

Segimon Rovira Comas, president del Club Català de Naturisme (CCMA)

Demanen que "la gent respecti el nudisme" i fins i tot "s'animi a provar-lo", i recorden que no està prohibit:

"En realitat el nudisme es pot fer en qualsevol espai. A l'espai públic el nudisme no està prohibit. Però els nudistes, per no molestar a ningú, anem a platges de tradició nudista."


El litoral català té una seixantena de platges nudistes, repartides des de l'Alt Empordà fins al Montsià.

 

 

La majoria de platges nudistes ho són per tradició. Molta gent va començar a practicar-lo, després del franquisme, i actualment no està prohibit. Administrativament, no hi ha cap designació explícita, però alguns ajuntaments les senyalitzen.

 

 

És una manera d'emparar els que prefereixen anar despullats i d'indicar-ho als que s'hi sentin incòmodes.

Moltes d'aquestes platges tenen serveis i senyalitzacions de tot tipus. El que no hi acostuma a haver són rètols específics que les indiquin com a nudistes. Això pot generar confusió entre els que volen anar amb banyador o sense.

Platja nudista (CCMA)

 

El Ramon i l'Oliva han anat a la platja dels Muntanyans, a Torredembarra, però no està indicada com a nudista:

"És una zona històrica, no? Per nudisme. Però aquest any no han posat els cartells. Llavors, per a algú que ve a fer nudisme per primera vegada, és difícil saber-ho. Si no ets de la zona no ho coneixes. O ho busques referenciat en alguna web o no ho trobes."

La Mari Carmen practica el nudisme; per ella, el més important és la convivència:

"Nosaltres deixem que tothom vingui aquí, convivim amb la gent que vol fer nudisme i la que no, sense cap problema. És que, a veure, cadascú ha de fer el que vulgui."

Platja nudista (CCMA)

Quim Plana fa 20 anys que practica el nudisme:

"L'ideal seria que les platges fossin un espai lliure i que poguéssim conviure tots plegats, no?"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut