Llibres d'ideologia nazi
Material confiscat en l'operació a la Llibreria Europa
Barcelona

Els Mossos precinten la Llibreria Europa i detenen quatre persones per fer difusió de l'ideari nazi i genocida

Hi ha quatre persones detingudes i es busca el propietari de la llibreria, Pedro Varela

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han precintat per ordre judicial la Llibreria Europa i han detingut quatre persones de la seva cúpula directiva. Ara busquen el propietari de l'establiment, Pedro Varela, per detenir-lo.

La policia acusa els quatre detinguts i Pedro Varela de promoure la venda i difusió d'idees que fomenten l'odi i la discriminació a través del seu local del barri de Gràcia, a Barcelona. Segons la investigació, els detinguts organitzaven conferències per promoure i difondre idees genocides i de la doctrina de l'odi.

Pedro Varela acumula dues condemnes, l'última d'un any i tres mesos de presó, per distribuir llibres que difonen l'ideari nacionalsocialista a través de la seva llibreria.

En l'operació, coordinada per la Fiscalia contra els Delictes d'Odi i Discriminació, s'han decomissat més de 15.000 llibres i equips informàtics.

Les quatre persones detingudes han quedat en llibertat amb càrrecs aquest diumenge després d'haver passat a disposició judicial. A dos dels detinguts, que són estrangers, el jutge els ha retirat el passaport.

La Llibreria Europa va ser escorcollada anteriorment en dues operacions policials els anys 1996 i 2006, i està a l'espera d'un tercer judici per haver editat "Mein Kampf", d'Adolf Hitler, sense tenir-ne els drets.

Anar al contingut