Barcelona

Els Mossos d'Esquadra utilitzaran sistemes detectors d'aparells antiradar

Els Mossos d'Esquadra perseguiran l'ús de detectors de radars il·legals amb un sistema que captarà el senyal que emeten aquests aparells, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. Els agents podran així localitzar el vehicle que els porta. Des del Servei Català de Trànsit, asseguren que en els últims 5 anys s'ha multiplicat la instal·lació d'aquests sistemes antiradar i, adverteixen que, fins i tot, alguns concessionaris els estarien instal·lant.

Actualitzat
El cap de la Divisió de Trànsit, Sergi Pla, ha assegurat que ha crescut molt l'ús d'aquests aparells, en part, perquè "no hi havia res que ens permetés detectar-los. Pla denuncia, a més, que "hi ha concessionaris que els instal·len al vehicle en origen".

Per poder detectar aquests aparells, que no són GPS, els Mossos d'Esquadra utilitzaran un sistema que "llegeix les emissions que fan" i "localitza" el vehicle. "Aleshores, dóna un senyal i ens informa que, el cotxe que s'aproxima porta un detector".

Des del Servei Català de Trànsit aposten perquè s'endureixi el càstig als conductors que els fan servir, que ara és una multa de 150 euros i la pèrdua de dos punts.

L'Ertzaintza ja ha començat a utilitzar aquests sistemes de detecció. Els resultats són molt significatius. En dues setmanes, la policia autonòmica basca va localitzar 320 aparells.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut