Sant Just Desvern

Els Mossos despengen tres joves d'un pont de la B-23 que demanaven la llibertat de Franki

Frustrada la nova acció de protesta per demanar la llibertat de Francesc Argemí, empresonat per ultratge a la bandera per haver despenjat i esquinçat una bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa l'any 2002. Després que dos nois es passessin pràcticament dos dies penjats d'una grua de la Sagrada Família, tres joves han iniciat aquest dijous una nova protesta en senyal de solidaritat amb Franki al pont de la B-23 a l'altura de Sant Just Desvern. Quatre hores després els Mossos d'Esquadra els han despenjat. Per fer-ho, han hagut de tallar el trànsit de l'autopista i s'han vist obligats a instal·lar una gran grua per accedir a la posició dels nois.

Actualitzat

A quarts de vuit del matí tres activistes de la Plataforma per la Llibertat de Francesc Argemí s'han penjat amb cordes i arnesos al pont que travessa l'autopista de la B-23 a l'altura de Sant Just Desvern per reclamar novament la llibertat de Francesc Argemí. A més, hi han desplegat una pancarta amb el missatge "Llibertat Franki. Manifestació dissabte 10 de maig a les 18.00 hores a plaça Universitat".

De fet, els joves tenien la intenció d'allargar la protesta fins dissabte, quan hi ha prevista la manifestació per demanar l'alliberament del jove condemnat per ultratge a la bandera espanyola. Una mobilització que ha provocat retencions a l'entrada de la ciutat de Barcelona per l'anomenat "efecte tafaner" a primera hora del matí.

Dotacions dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat a la zona immediatament i quatre hores després han despenjat els joves del pont. Per fer-ho, han tallat el trànsit de l'autopista i han instal·lat una gran grua per accedir a la posició dels nois.

Un altre grup d'activistes a favor de la llibertat de Franki ja va fer aquest dimarts i dimecres una acció reivindicativa quan dues persones es van lligar a una de les grues de les obres de la Sagrada Família de Barcelona. Segons un portaveu del Temple Expiatori, els joves van entrar per la zona oberta als turistes i van aprofitar algun forat de la zona d'obres. Els nois podrien prestar declaració aquest dijous mateix i el jutge decidirà si els imputa càrrecs. En un principi els joves volien mantenir l'acció fins dissabte, coincidint amb la manifestació convocada amb el mateix motiu a Barcelona, però la falta d'aliments els hauria fet desistir.

Anar al contingut