Els Mossos han detectat aquest tipus d'estafa a la comarca del Bages (Foto: Mossos)
Els Mossos han detectat aquest tipus d'estafa a la comarca del Bages (Foto: Mossos)

Els Mossos alerten d'un nou tipus de delicte: l'estafa del retrovisor

Els autors provoquen una topada entre dos cotxes, en responsabilitzen la víctima i organitzen l'estafa per aconseguir que els pagui més de 1.000 euros en metàl·lic

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detectat un nou tipus d'estafa, que han anomenat "del retrovisor", i en la qual els estafats han arribat a pagar fins a 1.500 euros als estafadors. La mecànica és la següent: provoquen un petit xoc amb el cotxe de la víctima, li asseguren que els ha trencat un retrovisor, el convencen que la culpa és d'ell i li reclamen un pagament en metàl·lic.

Per fer creïble aquesta demanda, els estafadors es presenten com a estrangers de pas amb un cotxe de lloguer, també estranger, i simulen tenir molta pressa. També simulen una consulta telefònica per gestionar la topada amb les companyies d'assegurances.

Els diuen que recuperaran els diners

La trucada, però, no és a cap companyia, sinó a un còmplice seu, i la passen a la víctima. La persona que parla per telèfon li explica, amb to professional, que la tramitació d'un accident entre vehicles de països diferents és molt lenta i molt cara, i els aconsella pagar en efectiu la reparació.

També els assegura que recuperaran els diners a través de l'assegurança. Amb totes aquestes simulacions, algunes víctimes s'avenen a pagar i fins i tot els estafadors han arribat a acompanyar-les fins a un caixer automàtic per treure els diners.

S'han arribat a estafar entre 1.200 i 1.500 euros amb aquest mètode, tot i que els estafadors també s'han conformat amb menys diners. Els Mossos han assegurat que tenen constància d'alguns casos a Catalunya, concretament a la comarca del Bages.

Anar al contingut