Bitllet de 500 euros
Bitllet de 500 euros
Brussel·les

Els ministres d'Economia europeus examinen la possibilitat de treure de circulació el bitllet de 500 euros

El bitllet de 500 és un dels instruments per al blanqueig de capitals i altres delictes de corrupció, i també per al terrorisme

RedaccióActualitzat

Els ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea examinen la possibilitat de posar un màxim als pagaments en efectiu o, en tot cas, es plantegen treure de circulació els bitllets de 500 euros.

Un dels motius seria tallar les fonts de finançament del terrorisme. Aquesta és una de les possibilitats que començarà a estudiar el Banc Central Europeu.

A Europa, hi ha gairebé un terç del bilió d'euros en circulació en efectiu en bitllets de 500. I gairebé enlloc s'utilitzen com a mitjà de pagament. A Espanya, hi ha uns 68 milions d'aquests bitllets en circulació, segons el Banc d'Espanya. Equivalen a més de 34.000 milions d'euros.

En moltes ocasions, vinculats a l'economia submergida, al blanqueig de diners, i també al finançament del terrorisme. Això últim ha accelerat les coses, i països com França insisteixen a retirar-los. De fet, Espanya també estaria d'acord a treure aquests bitllets de la circulació.

S'hi oposa Alemanya, amb molta més tradició de pagaments en efectiu.

A més, amb els bitllets de cinc-cents euros fora de circulació, seria més difícil que la gent es guardés els diners a casa per eludir els interessos negatius bancaris. 

 

Anar al contingut