Els millors projectes d'arquitectura de paisatge, a la Biennal de Barcelona

Els projectes finalistes al Premi Rosa Barba són exemples de transformació d'espais i zones urbanes degradades en paisatges que milloren la qualitat de vida dels ciutadans

Alonso Carnicer / Sara GrimalActualitzat

Barcelona acull la 12a edició d'una de les cites més destacades per als arquitectes del paisatge, amb alguns dels projectes més innovadors del món. A la Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona s'hi han presentat 225 projectes dels cinc continents.

El guanyador del premi internacional de paisatgisme Rosa Barba ha estat la pedrera de Tangshan, a Nanjing, Xina, de Z+T Studio.

Aquest prestigiós guardó premia exemples de transformació d'espais i zones urbanes degradades en paisatges que milloren el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans.

La reutilització i transformació d'espais és una de les estratègies del paisatgisme. Fàbriques abandonades, aeroports en desús, pedreres que van deixar una profunda marca en el territori es converteixen en parcs i defineixen uns paisatges per al futur.

L'ecologia també hi juga un paper clau. Els nous parcs urbans es converteixen en sistemes integrats en la xarxa natural que serveixen per reduir els impactes negatius del canvi climàtic com sequeres i aiguats, amb l'aplicació de conceptes com els de la "ciutat esponja" que ha impulsat l'arquitecte del paisatge xinès Kongjian Yu o la "ciutat porosa", que repensen la relació del món urbà amb el món natural com dues parts d'un tot, anant a favor de la natura i no en contra d'ella.

Aquestes són les imatges d'alguns dels projectes finalistes:

Benjakitti Forest Park a Bangkok, Tailàndia
Benjakitti Forest Park a Bangkok, Tailàndia (Kongjian Yu/Turenscape)
Phase Shifts Park a Taichung, Taiwan
Phase Shifts Park a Taichung, Taiwan (Mosbach Paysagistes)
Miaojing River a Kunshan, a la Xina
Miaojing River a Kunshan, a la Xina (Fred Liao/Platstudio)
First-Flight a Auckland, Nova Zelanda
First-Flight a Auckland, Nova Zelanda (Surface Design)
Summer Island a Heilbronn, Alemanya
Summer Island a Heilbronn, Alemanya (LOMA)
TKLA Hope a Ciutat del Cap, Sudàfrica
TKLA Hope a Ciutat del Cap, Sud-àfrica
 

Dimarts se sabrà el projecte guanyador d'aquest premi internacional de paisatgisme Rosa Barba.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaArquitectura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut