Els medicaments s'hauran de pagar i Catalunya tornarà la part que correspongui (Istock)

Els medicaments receptats a Catalunya es podran recollir en farmàcies d'arreu d'Europa

Ja es pot fer a Portugal i la previsió és ampliar la llista amb 14 països més

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut i el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya han activat el mecanisme que permetrà connectar Catalunya amb altres països de la Unió Europea per dispensar medicaments.

El projecte preveu dispensar medicaments a les farmàcies de Catalunya i que en els altres països es puguin dispensar medicaments equivalents de les receptes fetes a Catalunya. Per accedir a aquest servei, les prescripcions s'han de fer mitjançant el sistema de recepta electrònica del SISCAT.

De moment, l'únic país de destí on es pot recollir medicació prescrita a Catalunya és Portugal, tot i que es preveu que aquesta llista s'ampliï amb les incorporacions de Xipre, Croàcia, Eslovènia, Finlàndia, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Polònia, República Txeca i Suècia.

Amb Catalunya també han fet aquest pas Extremadura, les Canàries, el País Basc i la Comunitat de Madrid, i en les fases següents s'hi afegiran la resta de comunitats.


Procediment per a professionals i pacients

Per poder accedir a aquest servei, a la farmàcia s'ha de mostrar la targeta sanitària individual (TSI) i un document identificatiu oficial que contingui una fotografia (DNI o passaport). No es pot recollir el medicament en nom d'una altra persona, és a dir, només pot recollir el contingut de la recepta la persona titular.

A més, s'ha d'abonar el 100% de l'import del medicament. En cas de voler el reemborsament de l'import, s'ha de sol·licitar a Catalunya, segons la cobertura i les condicions de finançament del medicament. El lliurament queda registrat al sistema i ja consta automàticament en el país d'origen del pacient.

Altres productes inclosos en la prestació farmacèutica i que es prescriuen en recepta, com són els productes sanitaris (bolquers d'incontinència urinària, gases o esparadraps) i els dietoterapèutics, queden exclosos del projecte.

Salut explica que la voluntat és que el pacient eviti el transport inadequat de medicaments, la qual cosa en facilita la seva correcta conservació.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut