Els mapes de les majories absolutes als ajuntaments

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya, la formació amb més majories absolutes. ERC queda en segon lloc tant en majories com en victòries. I el PSC el partit amb majories als municipis de més població. Aquestes són les xifres que ens deixen els mapes de les majories absolutes que governaran el país durant quatre anys.

 

Junts per Catalunya: 377 victòries, 301 majories absolutes

De les més de 370 victòries en municipis, Junts per Catalunya va aconseguir majoria absoluta en més de 300. A la capital d'Osona, Vic, Anna Erra ha aconseguit recuperar-la i governarà amb comoditat. A Olot, l'alcalde és Josep Berga, que en l'estrena com a candidat ha pogut recuperar la majoria absoluta d'anys enrere.

 

Hi ha unes quantes capitals de comarca on Junts per Catalunya ha mantingut les majories absolutes dels alcaldes convergents de fa quatre anys.
Albert Piñera tornarà a governar tranquil·lament a Puigcerdà, a la Cerdanya; també Marc Solsona, a Mollerussa, al Pla d'Urgell, i el ja històric Miquel Noguer, a la capital del Pla de l'Estany, Banyoles. A Gandesa, a la Terra Alta, repeteix Carles Luz; també Joan Piñol, a Móra d'Ebre, a la Ribera d'Ebre, i Enric Mir, a les Borges Blanques, a les Garrigues.

 

 

Esquerra: 354 victòries, 254 majories absolutes

Entre les majories absolutes d'ERC hi ha capitals de comarca com Amposta: Adam Tomàs continuarà governant amb comoditat la capital del Montsià. També repeteix mandat -i còmode, amb majoria- David Rodríguez, a Solsona. El mateix ha passat a Montblanc, a la Conca de Barberà, amb Josep Andreu, que repeteix... mentre que a Falset, al Priorat, s'estrena com a alcalde Carles Brull, que ha pogut mantenir la majoria absoluta del seu antecessor, l'històric Jaume Domènech.

 

 

A Balaguer, a la Noguera, Jordi Ignasi Vidal continuarà sent alcalde, ara com a guanyador de les eleccions i a més, amb majoria.
I altres municipis on Esquerra governarà amb la comoditat de la majoria absoluta són Sant Carles de la Ràpita -al Montsià-, Torredembarra -al Tarragonès- o Palamós -al Baix Empordà. Repeteixen Josep Caparrós, Eduard Rovira i Lluís Puig.

 

 

PSC: 96 victòries, 53 majories absolutes

El PSC governarà amb comoditat en bona part dels municipis de l'àrea metropolitana perquè té majoria absoluta, com a Santa Coloma de Gramenet i l'Hospitalet de Llobregat. Repeteixen també mandat històrics com Antonio Balmón, que ha recuperat la majoria absoluta a Cornellà de Llobregat; Pilar Díaz, que també ho ha aconseguit a Esplugues, o Antonio Poveda, que l'ha mantingut a Sant Joan Despí. Lluïsa Moret repetirà com a alcaldessa, ara amb majoria, a Sant Boi de Llobregat.

 

 

Més enllà de l'anomenat cinturó vermell, entre la cinquantena de majories absolutes socialistes hi ha la de Josep Mayoral --a Granollers, al Vallès Oriental--, que porta 15 anys d'alcalde. I a la Vall d'Aran, Juan Antonio Serrano seguirà governant sense necessitat de pactar quatre anys més a Vielha.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
Anar al contingut