Mèxic

Els Legionaris de Crist reconeixen els abusos sexuals que se li imputaven al seu fundador

El fundador dels Legionaris de Crist se suma a la llista de clergues que han comès abusos sexuals a menors. Ho reconeix la mateixa congregació que finalment admet el que era de "vox populi" dins i fora de l'església: que el seu pare, Marcial Maciel, havia abusat sexualment de seminaristes, va tenir una filla amb una dona i dos més amb un altre. Els Legionaris assumeixen que les acusacions que s'havien fet contra el seu fundador són reals i que, per tant, no el poden prendre com un "model de vida cristiana o sacerdotal". La congregació demana perdó a les víctimes.

Actualitzat
L'organització cristiana Legionaris de Crist ha reconegut avui que el seu fundador, Marcial Maciel Degollado, va abusar sexualment de seminaristes, va tenir una filla amb una dona i dos fills més amb una altra dona, tot i que era sacerdot.

Maciel va ser acusat de pederasta el 1997 i havia arribat a estar apartat del sacerdoci pel mateix Papa Benet XVI el 2006. De fet, el 2004, el Papa Joan Pau II va ordenar a Joseph Ratzinger, aleshores cardenal i prefecte de la Congregació per la Doctrina de la Fe, que investigués les acusacions contra Maciel. Finalment, la investigació va quedar aturada per l'avançada edat del fundador, que va morir poc després, el 2008, amb 86 anys.

Ara els Legionaris de Crist demanen perdó a tothom que hagi estat perjudicat, ferit o escandilitzat pel que ells mateixos qualifiquen d'actuació reprovable. En un comunicat, els Legionaris de Crist diuen que havien pensat que les acusacions presentades contra el seu fundador eren falses, però no ha estat així, i per tant ja no miren Marcial Maciel Degollado com a model de vida cristiana o sacerdotal.

Una congregació conservadora

Els Legionaris de Crist són una congregació catòlica fundada el 1941 a Mèxic que s'ha estès a molts països del món, especialment de parla castellana. Té una important pes econòmic i entre les seves possessions hi ha escoles i centres educatius.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut