Mataró

Els invidents reivindiquen poder gaudir de l'art

RedaccióActualitzat

Els quadres s'exposen a les galeries per ser gaudits amb la vista. Però aquest dissabte, els visitants a la galeria d'art La Destil·leria de Mataró ho han pogut fet amb el tacte. L'artista Marta Juvanteny ha denunciat que artistes, galeristes i museus no facilitin l'accés a l'art als cecs. Amb la iniciativa que ha engegat avui volia demostrar que l'art es pot veure sense els ulls:

"L'art és un llenguatge i et pots comunicar de moltes maneres. I no solament a través de la imatge visual."

L'artista ha deixat un paper de carbó als invidents perquè s'expressessin. Els ha convidat a fer un dibuix que interpretés les seves sensacions. Molts no havien dibuixat mai abans, perquè pensaven que la seva ceguesa els ho impedia.

De fet hi ha alguns artistes que sí que fan obres que es poden tocar i que són accessibles també per als invidents, com aquesta obra que està fent Kelly Arrontes. Es tracta d'un gran mural de 125 metres pel Parc Científic de Barcelona. Un detall a tenir en compte és que la Kelly és invident:

"He volgut representar l'aigua perquè m'és més fàcil. Entre el món de la gent que hi veu i el meu món sempre hi ha com una aigua."

 

 

Per poder pintar aquest mural i poder cobrir d'art les parets dels passadissos del Parc Científic, la Kelly va haver de guanyar un concurs on els concursants eren totalment anònims.

D'aquí a unes setmanes, quan estigui acabada la peça, la podran gaudir les 3.000 persones que hi treballen cada dia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut