Els insectes són una font de proteïnes
Els insectes són una font de proteïnes

Els insectes comestibles arriben als grans supermercats

Actualitzat

Cucs a l'all i les fines herbes, grills amb ceba fumada a la barbacoa. L'oferta d'insectes per menjar és àmplia, i el preu del producte, de luxe. Les llagostes amb pebre i tomàquets secs es paguen a 700 euros el quilo.

Des del gener, a Europa es poden vendre els insectes com a aliment. La Unió Europea n'ha regulat el consum i des d'aleshores es tornen a trobar, per exemple, a la Boqueria.

 

Xavier Petràs, responsable de la parada que els comercialitza al mercat, explica que el producte estrella són les piruletes d'escorpí.

"S'aconsella prendre'ls com un snack. Amb una cerveseta o un vi és ideal. I també per condimentar alguna tapa o algun plat. Hi ha gent que s'està atrevint i queda molt bé."

 

I, a través de Carrefour, els insectes han arribat també a la gran distribució. Ara falta convèncer el consumidor, perquè n'hi ha que no els volen ni regalats.

L'ONU recomana des de fa anys el consum d'insectes com a font de proteïnes. I, de fet, formen part de l'alimentació tradicional en molts països, sobretot a Àfrica. Es calcula que més de dos milions de persones al món en mengen normalment.

Segons una investigació de la FAO (l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació) i la Universitat de Wageningen, als Països Baixos, ara mateix al món es consumeixen 1.900 espècies d'insectes. El més menjats són, per aquest ordre, els escarbats, les erugues, les abelles, les vespes, les formigues, llagostes i els grills.

 

Alguns estudis han demostrat que alguns insectes són molt nutritius perquè contenen altes dosis de proteïna, calci, zinc, ferro, magnesi i omega 3 i 6.

Una empresa d'Alacant, Insectfit, comercialitza barretes energètiques per a esportistes fetes amb farina d'insectes, sobretot de grills. La idea és fer servir també aquestes farines d'insectes per fer pasta, hamburgueses, pastisseria i aperitius.

 

ARXIVAT A:
AlimentacióSalut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut