El Manga Barcelona ha obert amb gairebé totes les entrades exhaurides (ACN/Pau Cortina)

Els imprescindibles del Manga Barcelona, amb més activitats, més expositors i més espai

És el segon any consecutiu que es fa a la Fira de Barcelona Gran Via

Actualitzat

El Manga Barcelona obre portes amb gairebé totes les entrades esgotades per als 4 dies, i amb tots els abonaments també exhaurits, només queden algunes entrades per aquest dijous. La cita torna amb més activitats, més expositors i més espai. En total, 85.000 metres quadrats -que aviat és dit- 3.000 més que l'any passat.

És el segon any consecutiu que es fa a la Fira de Barcelona Gran Via i amb l'objectiu de superar els més de 163.000 visitants de l'any passat. La llista d'activitats i tallers a fer és inacabable.
 

Exposicions: Totoro i Studio Ghibli

"El meu veí Totoro", una de les pel·lícules més entranyables de món de l'anime, celebra 35 anys. El Manga Barcelona ha decidit homenatjar-la en forma d'exposició, comissariada per Jordi Pastor i Reinaldo Pereira. A més, se'n farà un passi especial dissabte a les 12 del migdia a l'Auditori de la Fira.

L'exposició de Totoro serà un dels atractius del Manga Barcelona d'aquest any (ACN/Pau Cortina)

I precisament el creador de Totoro, Hayao Miyazaki, va ser un dels fundadors de l'icònic Studio Ghibli, i una altra exposició en recrea el vestuari més emblemàtic de pel·lícules com "El viatge de Chihiro".

Els japonesos, abans de menjar, diuen "itadakimasu", el seu "bon profit". I aquest any el Manga Barcelona posa l'ull en la gastronomia japonesa amb l'exposició Itadakimanga. No hi falten els dorayakis.
 

Una edició amb pocs mangakas

I una altra exposició que no cal perdre's: la de les il·lustracions del japonès Tokyo Genso, un dels convidats d'aquest any. Genso és conegut per les seves il·lustracions arquitectòniques d'un Tòquio futurista conquerit per la naturalesa. A Barcelona mostrarà una escena inspirada en l'Eixample de Barcelona.

Aquest any la llista de convidats no és gaire extensa, a Genso s'hi afegeix el canadenc Bryan Lee O'Malley, creador de la saga superventes protagonitzada per Scott Pilgrim, que fa el salt a sèrie d'anime a Netflix. El barceloní Abel Góngora, que s'ha encarregat de l'adaptació, l'acompanyarà durant l'estrena al Saló.

La cita espera com a mínim igualar els 163.000 visitants de la darrera edició (ACN/Pau Cortina)

Aquesta edició -diuen des de l'organització- és per acabar d'adaptar-se a les noves instal·lacions. Els plats forts -sobretot els grans noms de mangakas- se'ls reserven per l'any vinent, i és que serà el del 30è aniversari del certamen.

Això si, de moment aquest any no es perdran la cita el novel·lista i guionista francès Arnaud Dollen, l'autor de l'adaptació al manga del videojoc "Persona 5", Hisato Murasaki, la divulgadora Maddi Rivas, el dibuixant Carles Dalmau Míriam Bonastre, autora del cartell d'aquest any.
 

Cultura japonesa, i catalana

I és que Dalmau i Bonastre són dos exemples perfectes de com el manga ha traspassat fronteres i va molt més enllà del japó. Aquesta edició també és per visibilitzar que la tradició japonesa cada vegada és més diversa i s'ha fusionat amb altres cultures, com la nostra. 

La materialització d'aquesta fusió és el "mochi" de crema catalana que la pastisseria Escribà ha creat expressament per a l'ocasió i que podrà tastar-se aquests dies.
 

Projeccions, tallers i esports

Els quatre últims capítols de "One piece gear 2" podran veure's i comentar-se al Manga Barcelona. A més, l'organització prometia una projecció sorpresa a la sala gran, i ja sabem quin és: una doble projecció de l'anime "Digimon Adventure".

L'edició d'enguany comptarà amb 272 estands (ACN/Pau Cortina)

No hi faltaran, com sempre, tallers d'origami i de cal·ligrafia japonesa, xarrades, música i esports a dojo. Aquest any la zona Manga Sports s'estrena amb el sumo i el beisbol. I els més petits poden entretenir-se a l'espai Manga Kids. Tot, perquè tal com expliquen des de l'organització, l'experiència del públic sigui sortir del Manga Barcelona amb la convicció d'haver-ho viscut tot en primera persona. 

 

ARXIVAT A:
Còmic
Anar al contingut