Una oficina de l'Agència Tributària
Una oficina de l'Agència Tributària (Marta Fernández / Europa Press)

Els funcionaris que no superin l'avaluació de rendiment no perdran el lloc de feina

L'executiu espanyol i els sindicats sembla que han arribat a un acord per reformar la Llei de la Funció Pública, que, finalment, no castigarà els funcionaris que no compleixin els estàndards d'acompliment

Esther OrtegaActualitzat

El govern espanyol i els sindicats haurien arribat a un acord per aprovar la reforma de la llei de la funció pública en el Consell de Ministres de dimarts que ve.

La gran novetat de la normativa és la incorporació d'un sistema per avaluar el rendiment dels funcionaris. Els esborranys que, fins ara, hi havia hagut sobre la taula per negociar recollien la possibilitat que aquells que no superessin les avaluacions perdrien el lloc de feina.

Ara aquesta possibilitat queda anul·lada i els treballadors no perdran el lloc que ocupin, ja que el que se'ls farà no serà un "test de mèrits", sinó una avaluació de l'acompliment de tasques.

Així, aquesta avaluació, lluny de suposar un càstig per a determinats funcionaris, servirà per premiar aquells que tinguin bons rendiments per facilitar-los, per exemple, la promoció interna.
 

Complements salarials i agilització de convocatòria de places

L'avantprojecte de llei també preveu posar ordre en el sistema de complements salarials dels funcionaris, reduint-ne la complexitat i la desigualtat dins de la mateixa administració.

Paral·lelament, també s'agilitzen els terminis per desenvolupar i executar les futures convocatòries de places, que s'hauran de publicar el mateix any natural en què s'ofereixi el treball públic.

Pel que fa aIs processos de selecció, hauran de tenir una durada màxima de dos anys a computar des de la data de publicació de la convocatòria.

No afecta els treballadors públics de la Generalitat

La futura reforma de la llei de la funció pública no és una normativa bàsica i, per tant, segons la Generalitat, no afecta els seus treballadors. El govern està treballant en una llei pròpia de l'ocupació pública, que ha de definir un model de la funció pública catalana i establir un marc normatiu únic per a totes les administracions públiques del país.

En conseqüència, les mesures relacionades amb la negociació entre l'executiu espanyol i els sindicats no tindran cap afectació en el procés d'estabilització de l'ocupació pública que està portant a terme la Generalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut