D'esquerra a dreta, Xavier Casas, de la UGT; Xesús González, de CCOO, i Lluís Blanco, de la Intersindical Alternativa de Catalunya.
D'esquerra a dreta, Xavier Casas, de la UGT; Xesús González, de CCOO, i Lluís Blanco, de la Intersindical Alternativa de Catalunya. (Foto: ACN)
Barcelona

Els funcionaris catalans cobraran les dues pagues extraordinàries de l'any que ve

El govern s'hi ha compromès aquest dilluns formalment, segons els representants sindicals que han participat a la Taula de la Funció Pública

RedaccióActualitzat

Els funcionaris catalans cobraran les dues pagues extraordinàries del 2015. És el que han dit els sindicats a la sortida de la reunió de la Taula de la Funció Pública que s'ha fet aquest dilluns a Barcelona. D'aquesta manera, els treballadors públics recuperaran novament les 14 pagues anul·lades al 2012 per problemes de tresoreria. Ho ha confirmat el coordinador de l'Àrea Pública de Comissions Obreres de Catalunya, Xesús González: "Seria cobrar 14 pagues. Les dotze mensualitats i les dues extres del juny i del desembre. Això és el que havia anunciat el govern ja fa temps i tenia intenció de fer-ho. Quina és la diferència? Que avui s'ha compromès formalment a la taula de negociació".

La Generalitat va anunciar al setembre que inclouria als pressupostos del 2015 la paga extra dels treballadors públics, després que no s'hagi abonat als últims tres anys per les retallades.

Els sindicats també destaquen que a la reunió d'aquest dilluns el govern ha acordat el restabliment de la jornada i del salari complets del personal interí. Les dues parts tornaran a reunir-se d'aquí a una setmana per debatre altres temes com: el pagament de les pagues extres pendents i l'activació d'oferta pública d'ocupació.

Anar al contingut