Planta de cànnabis
Segons el Gremi de Floristes, a Barcelona hi ha més de 200 botigues cannàbiques amb llicència de floristeria (ACN)

Els floristes denuncien que obren botigues de cànnabis amb llicència de floristeria

El gremi reclama revisar les condicions per donar llicències de floristeria davant la proliferació de comerços que la demanen i no tenen res a veure amb la venda de flors i plantes

Redacció/AgènciesActualitzat

El Gremi de Floristes de Catalunya ha denunciat que hi ha botigues de cànnabis que tenen llicència de floristeria en diferents municipis catalans. Asseguren que, en el cas de Barcelona, n'hi ha més de 200.

Per això, a través d'un comunicat, demanen que es revisin les condicions per concedir aquestes llicències, "davant la proliferació, molt preocupant, de la demanda" per part de comerços que no tenen res a veure amb la venda de plantes i flors. A més de les botigues cannàbiques, asseguren que també passa amb basars o establiments amb productes de decoració.

"En els darrers anys hem vist com diferents tipus de comerços, que no tenen com a activitat principal la venda de plantes i flors ni tampoc la formació específica, s'aprofiten d'unes condicions massa obertes a la sol·licitud de llicències per tenir més d'un epígraf professional", denuncia el gremi. Afegeixen que "aquests comerços es beneficien d'una activitat comercial que no té res a veure amb l'epígraf per la qual es demana la llicència".

El Gremi de Floristes també assenyala que "les plantes i flors necessiten estar en fresc i condicions que molts comerços no compleixen, cosa que genera perjudicis i desconfiança al consumidor". 

Flors en una floristeria
El Gremi de Floristes reclama que es revisin les condicions per obtenir la llicència de floristeria (ACN)

En el cas de Barcelona, l'Ajuntament afirma que no sap quantes botigues de cànnabis hi ha que funcionin amb llicència de floristeria, però assenyalen que s'ajusten al que marca la llicència. A més, afegeixen que aquestes botigues no són clubs cannàbics sinó que venen productes derivats del cànnabis, i l'epígraf de floristeries permet vendre productes derivats d'una planta.

ARXIVAT A:
Comerç
Anar al contingut