L'F-35B Lightning II pot aterrant verticalment en un portaavions (Creative Commons/US Navy)

Els EUA localitzen l'avió militar perdut després de la crida per trobar-lo i la mofa a xarxes

El caça F-35, de 75 milions d'euros, formava part dels programes d'armament més avançats i cars del món

RedaccióActualitzat

L'exèrcit dels Estats Units finalment ha trobat les restes de l'avió de combat nord-americà d'última generació F-35, desaparegut des de diumenge. El pilot va perdre el control de l'aparell i va saltar amb paracaigudes quan sobrevolava l'estat de Carolina del Sud. L'avió, però, valorat en 80 milions de dòlars --75 milions d'euros--, va continuar volant automàticament.

Va ser llavors que l'exèrcit va demanar ajuda per trobar-lo. Des de la base conjunta de Charleston, a la qual pertanyen el pilot i l'avió, van emetre una crida per animar la població a cooperar amb les autoritats militars i civils:

"Si teniu informació que pugui ajudar els equips de recuperació, truqueu al Centre d'Operacions."

Encara no està clar què va passar, però els militars parlen d'un "incident" que s'està investigant i del qual no han donat més detalls per "preservar la integritat" de les indagacions. Tampoc han revelat la identitat del pilot, que ara està recuperant-se a la base de Charleston després de passar per l'hospital.

Amb tot, segons un comunicat de les forces armades dels Estats Units, les restes de l'avió de combat s'han trobat a "dues hores al nord-est" d'aquesta base militar.
 

"No té cap sistema de localització?"

La congressista republicana de Carolina del Sud Nancy Mace es mostrava sorpresa i indignada a través d'un tuit: 

"Com dimonis perds un F-35? Com és que no hi ha un dispositiu de seguiment i estem demanant a la població que trobi un caça i l'entregui?"


L' F-35 forma part del programa armamentístic més car de l'exèrcit dels Estats Units i del món. Fabricat per Lockheed Martin, és un dels avions de caça més avançats del món. 

Concretament, l'F-35B Lightning II està dissenyat per permetre un enlairament curt i un aterratge vertical, com el Harrier al qual està destinat a substituir. 

La situació, sorprenent per a uns i vergonyosa per a altres, ha provocat moltes reaccions i mems a la xarxa. 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut